požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Novo mesto

FOTO: Zimske radosti vrtca Pedenjped

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.02.2013 18:20

Vrtec Pedenjped Novo mesto je pod vodstvom ravnateljice Mete Potočnik organiziral športno dopoldne otrok in staršev s sankanjem in igrami na snegu.

Kljub neugodni vremenski napovedi, so dobili okoli 50 prijav za udeležbo. Starši se zavedajo pomena bivanja na svežem zraku in skrbi za zdravje otrok. V veliko veselje je bilo opazovanje vse večjega prihoda otrok in njihovih staršev, so zapisali v sporočilu. Kolona udeležencev se je vila in napolnila sankalne steze. Končno število prisotnih otrok in njihovih staršev je znašalo cca 200. Otroci so na saneh in v objemu svojih staršev uživali. Prisoten je bil vrisk in dobro razpoloženje majhnih in velikih otrok.

Priprave na organizacijo so zajemale organizirane igre na snegu, ki bi jih vodili strokovni delavci vrtca, vendar je prevladala spontana potreba po sankanju in preizkušanju hitrosti drsenja po strminah. Nihče se ni dolgočasil in vsi so izkoristili priložnost za sobotno zimsko radost na saneh.

Po končanem sankanju so otroci dobili sendvič in topel čaj iz njihove kuhinje
Kot je zapisala Potočnikova po vtisih, ki jih je pridobila z opazovanjem dogajanja in doživljanja ter v razgovorih s starši, ugotavlja, da pri nas obstajajo vrednote, kot so vzgoja osebnosti. S tem dejanjem dokazujemo, da ni vse bogastvo v denarju in pridobitništvu, temveč, da smo sposobni izkoristiti naravne dobrine in pri tem združiti prijetno s koristnim. Prijetne izmenjave mnenj s starši o otrokovih počutjih in doživljanjih vrtca, nam dajejo spodbudo in motivacijo za kakovostno delo, ki ga vsako leto oplemenitimo z novimi aktivnostmi. Že druga po vrsti organizacija bivanja na snegu se bo nadaljevala in dopolnjevala. Za organizacijo in izpeljavo tovrstne aktivnosti potrebujemo donatorjev le organizacijsko iznajdljivost in odgovorne starše, ki se zavedajo pomena koristnosti utrjevanja imunskega sistema in razvijanja socializacijskih veščin.


Potočnikova je še zapisala, da se zahvaljuje staršem za izrečene pohvale inovativnega programa in sodelavcem za pomoč pri organizaciji. Upa pa da bodo naravi vrnili dar današnjega dne, jo ohranjali in se k njej vračali, predvsem pa, da se bodo od nje veliko naučili. Zavedajoč se, da vse odgovore najdemo v naravi, ji bodo prisluhnili in iskali možnosti za skupno sožitje.

»ZDRAVJE JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO, ZATO SMO POSKRBELI, DA OSTANE V NAŠI LASTI«