Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

FOTO: Znan zmagovalec izbora za Županovo vino 2017/2018

Piše: B.B.

Čas objave:
03.01.2018 09:52

V Mestni občini Novo mesto je 20. decembra potekal 2. izbor vin za Županovo vino. Zmagovalno vino cviček PTP je letos pridelal Jože Švirt iz Društva vinogradnikov Grčevje.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je poudaril, da je izbor Županovega vina namenjen povečevanju prepoznavnosti vinogradnikov novomeške občine ter promociji kakovostnega, najbolj prepoznavnega dolenjskega vina cviček PTP. Povečevanje zanimanja za udeležbo na izboru kaže na uspešno zastavljen projekt. Županovo vino služi protokolarnim in promocijskim namenom občine in ima posebno mesto v ponudbi Turistično informacijskega centra, kjer ga lahko tudi kupite.

Vodja projekta Županovo vino Barbara Bojanc z Vinskega inštituta je poudarila, da je bilo sodelovanje z vinogradniškimi društvi Mestne občine Novo mesto uspešno. Prek vinogradniških društev so bili k sodelovanju povabljeni vsi novomeški vinogradniki, le klet Zajc se je iz načelnih razlogov izločila iz tekmovanja, ker je ustanoviteljica in podpornica Vinskega inštituta. Pred komisijo je bila zahtevna naloga, saj so bili vzorci vin kakovostni, odstopanja med njimi pa majhna.

Izbor Županovega vina poteka v dveh fazah. V prvi fazi gre za ocenjevanje vin petčlanske tripartitne degustacijske komisije, ki je bilo izvedeno pod vodstvom predsednika komisije Andreja Bajuka na novomeškem zavodu Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. V drugo fazo izbora so se uvrstila vina brez napak. Nato je strokovno-laična ocenjevalna komisija, v kateri je sodeloval tudi župan Gregor Macedoni, po metodi rangiranja izbrala zmagovalca.

Zmagovalec ocenjevanja Županovo vino bo uradno razglašen 29. decembra v sklopu decembrskega narodno-zabavnega večera na Novem trgu v Novem mestu.