žalostna ženska Dobra karma

'Odločila sem se pisati vsem tistim, ki ste ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

jankovic ceferin bobo 2 Reporter.si

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

MIHA ROBNIK na crnem 5 Njena.si

MasterChef: To se je zgodilo, ko je javno razgalil...

Novice Novo mesto

FOTO: Znani so rezultati podjetniškega natečaja

Piše: Univerza v Novem mestu, B.J.

Čas objave:
14.06.2018 11:07

Med osnovnošolci je zmagala ideja zvočniki WSG-Wood Sounds Good, med srednješolci pa Dostava lokalne hrane z receptom.

zmagovalci_srednjesolci_2.jpg

Na Univerzi v Novem mestu Fakulteti za ekonomijo in informatiko, je v začetku tega tedna sedem osnovnošolskih in 12 srednješolskih ekip iz vse Slovenije predstavilo različne inovativne poslovnih ideje, kot so mobilna aplikacija za pregledovanje čebeljih panjev, hidratacijska zapestnica, fitnes naprava za proizvodnjo električne energije, dron z nameščenim defibrilitorjem, posodica za stiskanje masla, leseno magnetno držalo za ključe, pripomoček za enostavni prenos slušalk, razpršilo za odstranjevanje neprijetnega in naravna krema Agastopia.

zmagovalci_osnovnosolci.jpg

V kategoriji osnovnošolcev je zmagala ideja o večfunkcionalnih lesenih zvočnikih Wood Sounds Good, ki so jo oblikovali Luka Brecelj Čebron, Tine Kobal, Jaka Mladovan in Tadej Simončič pod mentorstvom Alenke Ferjančič, Patricije Pregrad in Roka Žerjala iz Osnovne šole Šempas.

Žirijo so prepričali z dobro utemeljenimi ključnimi prvinami poslovne ideje, lepim lesenim dizajnom in zmogljivostjo zvočnika.

V kategoriji srednješolcev je zmagala poslovna ideja Dostava lokalne hrane z receptom, ki so jo oblikovali Magdalena Kuhar, Anej Vovčak, Mitja Kraševec in Dejan Božič pod mentorstvom Kriste Lapuh Krulc iz Šolskega centra Krško-Sevnica, Srednje poklicne in strokovne šole Krško.

Žirijo so prepričali z ekološko usmerjenostjo, nadgradnjo obstoječe ponudbe lokalne hrane s kakovostnimi recepti in izvirno oblikovano leseno škatlo. »Preobremenjenim mestnim ljudem bomo ponudili hrano iz ekoloških kmetij po vnaprej izbranem receptu po spletu v lepi leseni embalaži,« je na kratko predstavil idejo Dostava lokalne hrane z receptom Anej Vovčak.

Dr. Malči Grivec, dekanica Fakultete za ekonomijo in informatiko, je dejala, da so mladi predstavili izvirne ideje, ki rešujejo izzive vsakdanjega življenja, pri katerih dajejo poudarek na ekologiji in sledijo trendu globalizacije.