cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Brežice

FOTO: Znani zmagovalci Eko kviza

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.06.2016 10:14

V Javnem podjetju Komunala Brežice veliko pozornosti namenjajo okoljskemu ozaveščanju predšolskih in osnovnošolskih otrok. Tudi letos so tako pripravili ekološki projekt Ohranimo čisto okolje, ki so ga sicer prvič izvedli v lanskem šolskem letu.

Projekt se je zaključil z Eko kvizom za 6. in 7. razrede v šestih brežiških osnovnih šolah – zmagovalna razreda sta 6. a z OŠ Cerklje ob Krki in 7. a z OŠ Dobova, ki za nagrado prejmeta celodnevno vstopnico za bazen in pico za vse tekmovalce. »V okviru projekta smo letos obiskali vseh 9 osnovnih šol in vrtcev ter 58 oddelkov v Občini Brežice. Rezultati vseh aktivnosti kažejo, da smo več kot uspešni, saj vsako leto sodeluje več otrok – letos že več kot 3.000,« je povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice.

Otroci se na delavnicah in predavanjih seznanjajo z različnimi vrstami odpadkov in njihovo potjo od nastanka do odpada, o pomenu kompostiranja, pitne vode in ponovne uporabe stvari. V Komunali Brežice so se prvi med komunalnimi podjetji sistematično in sistemsko vključili v učni proces – vse aktivnosti so oblikovali pedagoško, jih vključili v letni učni načrt in poskrbeli za izdelavo učnega gradiva ter uvedbo letnega preizkusa znanja na ravni vseh šol v občini.


Med aktivnostmi, ki so jih izvedli v okviru projekta, je izpostavil še okrasitev novoletne smreke z recikliranimi okraski, pri kateri so sodelovali vsi vrtci in vse osnovne šole v občini. »V sodelovanju z Vrtcem Mavrica in OŠ Brežice smo izdali eko uganke in obdarili vse predšolske otroke v občini Brežice, izvedli smo natečaj Življenje brez vode, v katerem je sodelovalo 110 otrok, in pripravili vrsto aktivnosti ob svetovnih dnevih voda in Zemlje,« je še povedal Aleksander Zupančič.