lf3awxRQ.jpeg Svet24.si

Te besede je namenila bogati sodnici in nekdanjemu...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

josip vodička Svet24.si

Umrl je 31-let star tekmovalec hrvaške 'Ljubezni ...

puška Svet24.si

Sredi belega dne je streljal nad glavami ...

kuža in mucek Dobra karma

Imena živalim razkrivajo njihov pravi značaj: ...

lea sirk Njena.si

Tudi brat Lee Sirk v pevske vode?

Mijo Matić Njena.si

Huda poškodba sanjskega moškega

Novice Novo mesto

FOTO: Županov prednovoletni sprejem

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
11.12.2019 13:21

V Kulturnem centru Janeza Trdine, je bil včeraj županov prednovoletni sprejem, ki je bil obarvan z glasbeno nostalgijo s preloma 20. v 21. stoletje in glasbo novomeškega glasbenega vala. Popotnico po novomeški glasbi so pričarali Tretji kanu in kantavtorica Špela Cesar, ter Tomaž Koncilija kot most med generacijami, saj je začel prepevati že konec osemdesetih let.

V svojem nagovoru je župan izpostavil prejem dveh nacionalnih priznanj in nagrad - Zlati kamen za razvojno najprodornejšo občino ter nagrado in priznanje Turistične zveze Slovenije za najlepše urejeno mestno jedro.

Župan Gregor Macedoni1 .jpg
Župan Gregor Macedoni
Foto: MO Novo mesto

Še posebej je poudaril prispevek občank in občanov, ki s svojim delom in ravnanjem vplivajo na kakovost življenja pri nas: »Tukaj res živijo srčni ljudje, ki jim je mar za našo občino, mesto, za naše vasi in krajevne skupnosti. Brez širokega kroga vključenih občank in občanov, brez podjetnih posameznikov in vizionarjev, nam ne bi uspelo ustvariti dobre rezultate.«

Županov prednovoletni sprejem.jpg
Županov prednovoletni sprejem v Novem mestu
Foto: MO Novo mesto

Zaključil je optimistično: »Novih izzivov in projektov nam ne manjka. Tudi v prihodnje se bomo z ekipo trudili, da boste občani z narejenim zadovoljni. Želimo si, da bomo še naprej ohranjali sloves, da smo občina, v kateri se najboljše in najlepše živi«

Županov prednovoletni sprejem 2.jpg
Županov prednovoletni sprejem
Foto: MO Novo mesto

Skozi fotografije in zgodovino novomeških bendov, ki so ustvarjali predvsem avtorsko glasbo izpred štiridesetih let nazaj do danes, so se sprehodili s Carmen L. Oven na podlagi dokumentarnega filma Mitje Sočiča Novo mesto glasbe.

Carmen L. Oven.jpg
Carmen L. Oven
Foto: MO Novo mesto

Tretji kanu.jpg
Tretji kanu
Foto: MO Novo mesto