mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

klemen-jaklic_us Necenzurirano

Ustavni sodnik gradi milijonsko vilo, živi pa v ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

FOTO: »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«

Piše: VGC, D.Š.

Čas objave:
21.11.2018 18:56

Izvajalci preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki ga izvajajo v okviru Večgeneracijskega centra Posavje, enota Brežice, v sodelovanju z Zdravstvenim domom Brežice, Centrom za socialno delo Brežice in Policijsko postajo Brežice, so v novembru, ki je mesec preprečevanja zasvojenosti, ta ponedeljek obiskali Osnovno šolo Pišece, kjer so za devetošolce izvedli preventivne aktivnosti na temo droge in zasvojenost.

Žuram s prijatelji, ne z drogo - anonimna anketa o zadovoljstvu.jpg
Žuram s prijatelji, ne z drogo
VGC, D.Š.

Projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvajajo že 15. leto zapored na osnovnih in srednjih šolah v občini Brežice in je namenjen učencem zadnjih razredov osnovne šole ter dijakom na začetku srednje šole. Glavni namen projekta je informiranje in ozaveščanje mladostnikov o škodljivosti rabe alkohola in drugih dovoljenih in nedovoljenih drog ter o nekemičnih vrstah zasvojenosti, promoviranje varne zabave in spodbujanje mladih, da svoj prosti čas preživijo kvalitetno.

Preventivni program se je v Osnovni šoli Pišece odvijal po ustaljenem urniku: v prvih dveh šolskih urah so učenci poslušali tri kratka predavanja s strani socialne delavke, zdravstvene delavke in policista, sledile so preventivne delavnice, ki so potekale tri šolske ure in ki jih izvajajo usposobljeni prostovoljci Mladinskega centra Brežice.

Odziv učencev glede na izvedene aktivnosti je bil zelo pozitiven. V anonimni anketi, ki so jo devetošolci izpolnili ob koncu srečanja, so napisali, da so se veliko novega naučili, predvsem, na kaj morajo biti pozorni na zabavah in kako lahko pomagajo drugim v stiski. Všeč jim je bilo, da so aktivnosti potekale v sproščenem vzdušju in da so imeli možnost spraševati ter da so si izmenjali mnenja in izkušnje. S preventivnimi aktivnostmi pa nadaljujejo v decembru, ko bodo obiskali naslednjo šolo. 

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.