zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Semič

FOTO&AVDIO: Bela bo spet zaživela

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.07.2016 12:06

Usoda Belokranjskega smučišča Bela bo kot vse kaže bolj svetla. Smučišče Bela, ki je še vedno v lasti podjetja Iskra d.d. so danes v sejni sobi Kulturnega doma v Semiču podpisali slavnostno pogodboo nakupu opreme in objektov smučišča Bela.

Smučišče sta kupila občina Semič in podjetje Smuk d.o.o. Gre za družbo za športno rekreativne dejavnosti iz Ljubljane, katere direktor je Igor Rupnik.

Smuk d.o.o. ima tudi koncesijo za upravljanje smučišča Macesnovc pri Kranjski Gori, ki so ga februarja letos po osmih letih spet odprli. Zemljišča so v lasti kmetov in države, upravljavec pa je Rupnik.
Na smučišču so urejene tri proge v skupni dolžini 1800 metrov, obratujejo pa dvosedežnica in dve krajši vlečnici, namenjeni začetnikom in otrokom. Lahko rečemo, da je smučišče vsaj po razpoložljivih progah oz. metrih precej podobno Beli oz. Gačam.


Sprva je bila kupnina za smučišče 280.000 evrov, takšna cena je bila junija lani. Medtem pa se je dvignila celo na 350.000 evrov. Občina se je uspela z Iskro pogoditi, da je kupnina smučišča, naprav in objektov 280.000 evrov. 100.000 evrov bo pokrila občina za t.i. javni del; poskrbela bo za vodovod in za dve transformatorski postaji.
180.000 evrov in davek pa bo odplačalo podjetje Smuk d.o.o. Podjetje bo upravljalo s smučiščem, gostinskim in ostalimi objekti. Z dosedanjo lastnico smučišča so sta se občina in Smuk dogovorila za obročno odplačevanje in sicer do leta 2018, do takrat je namreč še vedno lastnik smučišča Iskra. V primeru neplačanih obrokov pa Iskra lahko prekine sodelovanje.

Županja Semiča Polona Kambič


Direktor podjetja Smuk d.o.o., Igor Rupnik


Član uprave podjetja Iskra d.d., Peter Goltnik