Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Šentjernej

FOTO&VIDEO: Šentjernej v znamenju namiznoteniških loparčkov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.06.2015 14:51

V obilici zanimivih dogodkov v šentjernejski občini na Radiu Krka nismo spregledali zanimivega namiznoteniškega turnirja v OŠ Šentjernej, na katerem je med drugim sodeloval tudi evropski poslanec Lojze Peterle.

Turnir je odprl župan Radko Luzar, na njem je igralo štirinajst gostov in domačinov, korenine pa ima v letu 1994, ko je Namiznoteniško zvezo Slovenije vodil Novomeščan mag. Janez Pezelj. S turnirji, s katerimi so gospodarstveniki, politiki in športu naklonjeni ljudje propagirali pink ponk, tako nadaljujejo že več kot 20 let. Razumljivo je, da raven prikazanega pink ponka v telovadnici šentjernejske osnovne šole ni bila na zavidljivi ravni, pohvalno pa je, da so ga Šentjernejci pod vodstvom Jožeta Simončiča izvrstno izpeljali.

Kot kaže, bodo v jeseni, kot so se dogovorili na kasnejšem druženju, tudi v okviru osnovne šole temu športu posvetili več pozornosti. Zato lahko pričakujemo ustanovitev namiznoteniškega društva, saj bo ravno današnje namiznoteniško druženje pripomoglo, da se bodo zbudili nekdanji odlični šentjernejski igralci, ki jih je vodil domačin in današnji podžupan Janez Selak in oblikovali občinsko rekreativno ligo.

Namiznoteniški turnir v Šentjerneju