900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: V RIC-u že tretja Parada učenja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.06.2015 05:51

Parada učenja - dnevi učečih se skupnosti je obogatitev projekta Teden vseživljenjskega učenja (TVU). V RIC-u jo organizirajo že tretje leto zapored. Letošnja poteka danes, rdeča nit dogodkov pa je medkulturni dialog.

Program dogodkov:
9.00 - 13.00 Strokovni dogodek in usposabljanje za strokovne delavce Senzibilizacija za medkulturni dialog
V okviru Parade učenja v sodelovanju z Inštitutom za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU ter Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto bo v RIC-u Novo mesto organiziran strokovni dogodek in usposabljanje za strokovne delavce z naslovom Senzibilizacija za medkulturni dialog.

9.00 - 11.00 Drobna darila – broška iz blaga

Na ustvarjalni delavnici bodo iz ostankov blaga izdelovali unikatne broške. Za blago bo poskrbljeno. S seboj lahko vseeno tudi sami prinesete ostanke blaga ali oblačila, ki jih več ne nosite.

9.00 - 13.00 Otvoritev razstave izdelkov Študijskega krožka Umetnost ustvarja vezi

V okviru Parade učenja bodo pripravili otvoritev razstave unikatnih izdelkov, ki so jih izdelale članice Študijskega krožka Umetnost ustvarja vezi.

9.00 - 12.00 Delavnica Nene Dautanac Kako se razumeti z vsemi ljudmi?
Drugih ljudi ne moremo prisiliti, da bi se spremenili, niti jih ne moremo na silo pripraviti do tega, da bi se z nami razumeli. Lahko pa se naučimo, kako z njimi vzpostaviti dobre odnose.

10.00 - 10.45 Fotografska razstava Kulinarika povezuje z degustacijo

Vabljeni na otvoritev fotografske razstave fotografinje Anastasije Gubonine z naslovom Kulinarika povezuje in degustacijo medkulturne kulinarike (indonezijske, srbske, angleške, ruske, slovenske …).

18.00 - 20.00 Literarni sprehod Klopice povezujejo

V sklopu projekta z naslovom Po poti kultur, ki ga financirata EU iz sredstev Evropskega sklada za vključevanje državljanov tretjih držav in Ministrstvo za notranje zadeve RS, organizirajo prireditev z naslovom Literarni sprehod Klopice povezujejo. Odprli bodo prenovljeno mestno Župančičevo sprehajališče ob Krki. Projekt, ki ga financirata evropski sklad za vključevanje državljanov tretjih držav in ministrstvo za notranje zadeve, pripravlja novomeški Razvojno izobraževalni center.
Organizatorji so sporočili, da bodo med literarnim sprehodom, ki so ga poimenovali Klopice povezujejo, v družbi v Novem mestu gostujočih sarajevskih umetnikov pod vodstvom predstavnice lokalne izpostave sklada za kulturne dejavnosti Klavdije Kotar sprehodili po Župančičevem sprehajališču in hkrati prebirali verze Otona Župančiča, ki bodo odtisnjeni na prenovljenih klopicah.

Ustvarjalne delavnice v RIC-u