mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Mirna

FOTO&AVDIO: Delovanje postajališč za avtodome v praksi

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
19.06.2018 05:20

Predstavniki občin-partneric v projektu Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji so prejšnji teden zbrali na Mirni. Poudarek letošnjega srečanja je bil delovanje postajališč za avtodome v praksi.

MPZA - srecanje obcin partneric (4).jpg

Največji uspeh je to, da se vsako leto zberemo v velikem številu partnerji, ki sodelujemo v Mreži postajališč za avtodome, in pregledamo, kaj smo naredili v preteklem obdobju in si zadamo naloge za naslednje obdobje. Seveda pa me veseli tudi, da so občine prepoznale, da je projekt pomemben za promocijo avtodomarskega turizma v Sloveniji in da bo Slovenija prepoznavna tudi med avtodomarji, ki ne samo kampirajo oziroma dopustujejo, ampak tudi raziskujejo Slovenijo ,“ je prepričan vodja projekta in župan nosilne občine, Občine Mirna, Dušan Skerbiš. 

MPZA - srecanje obcin partneric, vodja projekta in zupan Mirne Dusan Skerbis (2).jpg
Vodja projekta in župan Mirne Dušan Skerbiš
Lapego

V projekt Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji je trenutno vključenih 89 občin, ki se bodo s skupnim katalogom predstavljale na sejmih od jeseni 2018 do pomladi 2019. Štiri leta po predstavitvi ideje, na petem srečanju, so že lahko govorili o urejenih postajališčih in parkiriščih, o tem, kako se lotiti prijave gosta, dotaknili so se tudi pobiranja turistične takse.

MPZA - srecanje obcin partneric, koordinatorka projekta Petra Krnc Laznik (1).jpg
Koordinatorka projekta Petra Krnc Laznik
Lapego

Koordinatorka projekta Petra Krnc Laznik je ponovila, da se mora na postajališču za avtodome popotnik z avtodomom predvsem počutiti varnega, hkrati pa naj bo lokacija izhodišče za raziskovanje Slovenije in njenih kulinaričnih, kulturno-zgodovinskih, naravnih ter ostalih znamenitosti.

MPZA - srecanje obcin partneric, Marko Ugrin, PZA Koper (7).jpg
Marko Ugrin, PZA Koper
Lapego

Kako so se na PZA Koper spopadli s predolgim trajanjem postanka in uredili prijavo gostov, je povedal Marko Ugrin iz podjetja Marjetica Koper. Drago Bulc je poudaril, da je popotnik z avtodomom priložnost za turistične kmetije, Slovenija pa da tovrstnim gostom lahko ponudi petzvezdično doživetje.

MPZA - srecanje obcin partneric, Janez Kovacic, CCS in kamp Kocevje (8).jpg
Janez Kovačič, CCS in kamp Kocevje
Lapego

Janez Kovačič (CCS, Zavod Kočevsko) je v imenu avtodomarjev spomnil, da je treba lokacije na terenu opremiti z ustreznimi prometnimi znaki, da bodo gostje prepričani, da na nekem mestu lahko ustavijo.

MPZA - srecanje obcin partneric, Anita Pajtler, Kostanjevica naKrki (10).jpg
Anita Pajtler, Kostanjevica na Krki
Lapego

Izkušnje s sodelovanjem v mreži sta delili tudi Anita Pajtler iz Kostanjevice na Krki in Ksenja Kragl iz Krškega, ki sta poudarili, da sta tovrstno sodelovanje in promocija dobrodošla, hkrati pa dodali, da promocijskega materiala ni nikoli preveč.

MPZA - srecanje obcin partneric, Ksenja Kragl, Krsko (11).jpg
Ksenja Kragl, Krško
Lapego

Odgovorni urednik revije Avtodom Rok Vizovišek je poudaril, da je mreža promotor slovenskega turizma, upravljalce parkirišč in postajališč za avtodome ter turistične delavce je opomnil, da je vsak gost, slovenski ali tuji, vreden enako in da je največji uspeh, če se vrne.

MPZA - srecanje obcin partneric, Rok Vizovisek (6).jpg
Rok Vizovišek
Lapego

Danijel Botić je predstavil mobilno platformo Vision One, ki želi – podobno kot mreža združuje postajališča za avtodome – združiti turistično ponudbo na enem mestu in ponuditi uporabnikom prijazno izkušnjo iskanja informacij in zanimivosti o neki lokaciji v eni sami aplikaciji.

Izjava Dušana Skerbiša

Dušan Skerbiš o največjem uspehu projekta MPZA SLO