duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

andrej sisko stajerska varda bobo2 Svet24.si

Šiškova varda nadlegovala lastnika kampa

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

Novice Sevnica

FOTO&AVDIO: Sodra, ponekod tudi toča, pobelila Sevnico in okolico

Piše: STA

Čas objave:
26.02.2020 12:16

Napovedi meteorologov, da bo danes snežilo, se uresničujejo. Na severu Slovenije se že hladi in na Koroškem dež prehaja v sneg. V Sevnici močno grmi in pada sodra.

Na Štajerskem je nekaj časa povzročala težave sodra, ki je ovirala promet na avtocesti med Celjem in Mariborom. Ker se ponekod po državi pojavljajo močne padavine, prometnoinformacijski center poziva k previdnosti.

"Ob naši severni meji se meja sneženja že spušča. Na vseh gorskih prelazih v Karavankah sneži, sneg je dosegel tudi gornjo Logarsko dolino in bo v naslednjih urah dosegel večji del Koroške," je danes povedal Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje (Arso).

Sneženje se bo pomikalo proti jugu, a nekoliko počasneje, kot so sprva pričakovali. "Časovno je prišlo do nekajurnega zamika pri prodoru te polarne zračne mase od severa, tako da bo v drugi polovici dneva ohladitev zajela tudi osrednjo in najkasneje južno Slovenijo," je pojasnil meteorolog. Proti koncu dneva je tako po njegovih besedah pričakovati prehajanje dežja v sneg tudi v Zasavju, na Notranjskem, Kočevskem ter delu Dolenjske in Štajerske, ponekod tudi do nižin.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se v višje ležečih predelih na severu Slovenije sneg že oprijema vozišča, zato priporočajo uporabo verig. Na prelazih Ljubelj in Jezersko je obvezna uporaba verig na avstrijski strani, cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami.S štajerske avtoceste na območju med Celjem in Mariborom so poročali o sodri. "Ob padavinah se pojavljajo tudi nevihte in v nevihtnih oblakih lahko nastane tudi sodra ali babje pšeno. Možni so tudi močnejši nalivi in ob tem se lahko meja sneženja kar hitro spušča. Današnji dan torej prinaša razgibano vremensko dogajanje," je pojasnil Gregorčič.

Zaradi sodre sta se na gorenjski avtocesti zgodili dve prometni nesreči. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, nesreči sta se zgodili v času sodre na cesti. Gre za udeležbo po dveh osebnih avtomobilov in neprilagojeno hitrost. Vreme je slabo, zato policija poziva k previdnosti.

Do konca dneva bo sneženje po njegovih ocenah ponehalo in z izjemo vrhov bo verjetno ta sneg že v četrtek spet pobralo. "Razen morda kje na Koroškem, če bi ga zapadlo vsaj deset centimetrov. Tisti sneg bo nekaj dni obležal, drugod pa večinoma ne," je dejal.

Nove padavine pričakuje spet v nedeljo in najmanj enkrat v prihodnjem tednu.

Blaž Šter o vremenu danes in v prihodnjih dneh

Ohladilo se bo, deževalo in snežilo