mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Mokronog

FOTO&AVDIO: Visoka realizacija letošnjega proračuna

Piše: P.K.L.

Čas objave:
19.09.2019 12:13

Na 6. redni seji v tem mandatu se je Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno seznanil s polletno realizacijo proračuna – ta je bila na prihodkovni strani 47,8-odstotna in na odhodkovni 49,9-odstotna.

V prvi polovici leta so tako v Občini Mokronog-Trebelno realizirali 2,1 milijona evrov prihodkov oziroma 47,8 odstotka veljavnega proračuna za letošnje leto in skoraj 2,3 milijona evrov odhodkov, kar predstavlja 49,9 odstotka veljavnega proračuna. „Visok odstotek realizacije v prvem polletju kaže na realno načrtovanje letošnjega proračuna. Posebej smo zadovoljni z realizacijo na področju investicij. Za investicijske odhodke smo namreč porabili 54,8 odstotka načrtovanega denarja, za investicijske transfere pa 55,9 odstotka. Največji delež odhodkov je bil namenjen investicijama na Trebelnem – gre za Športni center in vrtec Trebelno,“ pojasnjuje direktorica Občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj.

Obe investiciji na Trebelnem – tako ureditev športnega centra kot dozidava in obnova vrtca – sta bili zaključeni v začetku leta, zanju pa so na občini iz proračuna skupaj že namenili 2,6 milijona evrov.


Ostali sklepi:
V Mokronogu so včeraj potrdili pravilnik o uporabi športnih objektov v občini, s katerim urejajo uporabo športnega parka in športne dvorane tako v Mokronogu kot na Trebelnem. Športno-rekreacijske površine so v dopoldanskem času namenjene izvajanju šolskih dejavnosti, popoldne pa zainteresirani javnosti, predvsem društvom, ki vadbo organizirajo skladno z urnikom, ki ga naredijo pred začetkom šolskega leta.
Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je spregovoril tudi o organizaciji predšolskega varstva v tekočem šolskem letu. Vsi otroci, katerih starši so podpisali pogodbe in izpolnjujejo starostni pogoj. Od začetka šolskega leta že obiskujejo vrtec Mokronožci, ki deluje pod okriljem Osnovne šole Mokronog. Zaradi potreb po varstvu najmlajših pa je občinski svet v Mokronogu včeraj sklenil, da bo od 1. decembra 2019 v sklopu vrtca Mokronožci deloval polovični, od 1. marca 2020 pa polni jaslični oddelek.
Predstavnik občine v skupščini JP Komunala Trebnje je od včeraj direktorica občinske uprave Mojca Pekolj, občinski svet pa se je strinjal tudi s prodajo dela stanovanjskih prostorov v večstanovanjski stavbi na Puščavi dosedanji najemnici.

Mojca Pekoj o polletni realizaciji 2019