lev Dobra karma

8. 8. je galaktični dogodek leta, vpliv bo trajal...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 9. avgusta

pocivalsek tonin jansa pivec-pl Reporter.si

Bo najprej padla Aleksandra Pivec, nato še ...

Klemen Grošelj Svet24.si

Klemen Grošelj: »Moja vizija razvoja Slovenije ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

sara-rutar Njena.si

Zakaj Sara Rutar prekipeva od sreče?

Novice Novo mesto

FOTO:OŠ Bršljin na kolesarskem izletu #Varnonakolesu

Piše: S.K.

Čas objave:
25.09.2018 10:38

Mladi kolesarji in ambasadorji programa Varno na kolesu OŠ Bršljin, ki je lansko leto zasedla drugo mesto na državni ravni projekta Varno na kolesu, so se v minulem tednu podali na krajši kolesarski izlet in aktivno podprli poslanstvo Evropskega tedna mobilnosti (ETM), ki je potekal v času od 16. do 22. septembra pod sloganom »Združuj in učinkovito potuj«.

VNK_ETM_Br+íljin (2).JPG
Učenci OŠ Bršljin
OŠ Bršljin

S tem so med sovrstnike ponesli zavest o programu Varno na kolesu, ki letos že sedmo leto spodbuja varno in samostojno vključitev naših najmlajših udeležencev v promet in zagovarja uporabo tega trajnostnega prevoznega sredstva. Učenci 5. in 7. razreda OŠ Bršljin so skupaj z mentoricama obiskali sovrstnike na sosednjih šolah OŠ Center in OŠ Grm, kjer se je odvijala prireditev v podporo Evropskemu tednu mobilnosti. Tam so si ogledali, kako poteka menjava zračnic na kolesu in se preizkusili v igrah, ki spodbujajo gibanje. Otroci so upoštevali prometna pravila, se zabavali, hkrati pa so med starejšimi in mlajšimi učenci krepili pravi kolesarski duh ter dokazali, da je kolo odlično prevozno sredstvo na krajše razdalje.

VNK_ETM_Br+íljin (3).JPG
S kolesarsko akcijo so učenci spodbujali kolesarjenje v lokalnem okolju
OŠ Bršljin

Kolesarski izlet so učenci izvedli z namenom ozaveščanja varnega kolesarjenja in podpore tega trajnostnega
prevoznega sredstva. S tem so uradno otvorili novo kolesarsko sezono v tem šolskem letu, ko bodo z rednim kolesarjenjem in beleženjem svojih poti ter opravljenimi kilometri tekmovali za nagrado programa Varno na kolesu, in sicer servis koles za širšo lokalno skupnost in šolo, ki ga v sodelovanju z organizatorjem razpisa, družbo Butan plin, poklanja partner programa Zavarovalnica Triglav.
Lokalno kolesarsko akcijo »Kolesarski izziv za ambasadorje varnega kolesarjenja« je v času Evropskega tedna mobilnosti s simboličnimi paketi spodbudil tudi program Varno na kolesu.

VNK_ETM_Br+íljin (4).JPG
Mladi kolesarji in ambasadorji programa Varno na kolesu OŠ Bršljin
OŠ Bršljin

Tanja Medved, vodja programa Varno na kolesu pri družbi Butan plin, poudarja: »Kolo predstavlja odlično
alternativo učencem za prevoze na kratke razdalje, obenem pa prinaša ogromno koristi za okolje in posameznika. Prizadevamo si k čim pogostejši uporabi tega trajnostnega prevoznega sredstva in si želimo, da tako mlajši kot starejši udeleženci v prometu ponesejo zavest o upoštevanju kolesarskih pravil za čim večjo varnost na cestah.«