uvodna Dobra karma

Med očetom in sinom znane Slovenke kar 90 let ...

chrissy teigen1 Svet24.si

VIDEO: Z zmanjšanimi je valjala

roman-jakič, zoran-janković Reporter.si

Če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka...

Mario Fafangel Svet24.si

»Slovenija je porumenela!« Raste število ...

20190830-00956582 Necenzurirano

Kaj zahtevajo Madžari, da vzamejo Planet TV

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

NIKA ZORJAN (presenečenje) (2 of 2) Njena.si

To je babica Nike Zorjan

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: Dijaki lesarstva z razstavo zaključili izobraževanje

Piše: M.K./S.M./R.K.

Čas objave:
24.06.2020 07:22

Z razstavo izdelkov zaključnih letnikov Šolskega centra Novo mesto, Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole, so mizarji, mizarji vajenci in lesarski tehniki hkrati z zaključnimi izpiti in maturo ter izdelki, ki so nastali v okviru projektnih nalog za poklicno maturo konec šolskega leta zaključili izobraževanje.

Razstavo izbranih izdelkov lesarske šole so z izbranimi besedami odprli in pospremili na pot direktorica Območne Obrtno podjetniške zbornice Novo mesto Emilija Bratož, podpredsednik novomeške zbornice Roman Florjančič, Dušan Mojstrovič, predsednik sekcije lesnih strok, direktor ŠC Novo mesto dr. Matej Forjan in ravnateljica šole Damjana Gruden.

Na razstavi so dobro predstavljeni tudi izdelki prve generacije vajencev višjega cenovnega razreda s plemenitimi furnirji, enostavnimi in bolj zahtevnimi različnimi rešitvami, namenjeni opremljanju različnih prostorov z različnimi materiali in dimenzijami. Odlično sodelovanje šole in obrtne zbornice se kaže in daje prve rezultate izobraževanja vajencev, kar se kaže tudi pri skupnih izvedbenih ciljih, celovitosti ter samostojnosti in strokovne spretnosti dijakov. Vajenci so skozi triletno praktično usposabljanje svoje znanje, izkušnje in spretnosti pod nadzorstvom mentorjev zaključili z izdelavo izdelka pri obrtnikih in podjetjih. Razstava bo odprta do konca julija letošnjega leta. Za prijeten kulturni del sta poskrbeli učenka Glasbene šole Marijana Kozine Novo mesto Tija Žura in učiteljica kitare Jelena Vukolić.