900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: Dijaki lesarstva z razstavo zaključili izobraževanje

Piše: M.K./S.M./R.K.

Čas objave:
24.06.2020 07:22

Z razstavo izdelkov zaključnih letnikov Šolskega centra Novo mesto, Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole, so mizarji, mizarji vajenci in lesarski tehniki hkrati z zaključnimi izpiti in maturo ter izdelki, ki so nastali v okviru projektnih nalog za poklicno maturo konec šolskega leta zaključili izobraževanje.

Razstavo izbranih izdelkov lesarske šole so z izbranimi besedami odprli in pospremili na pot direktorica Območne Obrtno podjetniške zbornice Novo mesto Emilija Bratož, podpredsednik novomeške zbornice Roman Florjančič, Dušan Mojstrovič, predsednik sekcije lesnih strok, direktor ŠC Novo mesto dr. Matej Forjan in ravnateljica šole Damjana Gruden.

Na razstavi so dobro predstavljeni tudi izdelki prve generacije vajencev višjega cenovnega razreda s plemenitimi furnirji, enostavnimi in bolj zahtevnimi različnimi rešitvami, namenjeni opremljanju različnih prostorov z različnimi materiali in dimenzijami. Odlično sodelovanje šole in obrtne zbornice se kaže in daje prve rezultate izobraževanja vajencev, kar se kaže tudi pri skupnih izvedbenih ciljih, celovitosti ter samostojnosti in strokovne spretnosti dijakov. Vajenci so skozi triletno praktično usposabljanje svoje znanje, izkušnje in spretnosti pod nadzorstvom mentorjev zaključili z izdelavo izdelka pri obrtnikih in podjetjih. Razstava bo odprta do konca julija letošnjega leta. Za prijeten kulturni del sta poskrbeli učenka Glasbene šole Marijana Kozine Novo mesto Tija Žura in učiteljica kitare Jelena Vukolić.