andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Mirna

FOTO&AVDIO: Na 6. dobrodelnem teku po Trimmigo zbrali skoraj 2500 evrov

Piše: P.K.L.

Čas objave:
08.09.2018 20:31

Že šestič zapored je skupina mirnskih prostovoljcev pod okriljem Društva za šport, kulturo in turizem Partizan Mirna organizirala dobrodelni tek po Trimmigo, ki so ga spremljale številne druge aktivnosti. Za mlade mirnske športnike so na dopoldanski prireditvi zbrali skoraj 2500 evrov.

Na začetku trim steze Mirna–Gorenja vas, ki se je je že zelo dobro prijelo ime Trimmigo, se je v sončnem sobotnem dopoldnevu zbralo več kot 300 prijavljenih udeležencev (učenci OŠPP Mirna, predšolski otroci, osnovnošolci, pohodniki in tekači na 6 km). Družili so se ob športu in z nasmehom delali dobro. S pomočjo donatorjev in udeležencev dobrodelnega dogodka so organizatorji letos zbrali nekaj manj kot 2500 evrov za sofinanciranje vadnine mladim mirnskih badmintonistom, lokostrelcem, judoistom, smučarskim skakalcem in nogometašem.

Vodja organizacijske ekipe, Elvira Žagar, je z letošnjo izvedbo prireditve zelo zadovoljna: »Za razliko od lanskega leta smo bili letos res pripravljeni na dež in se nas je tudi vreme usmililo, tako da nam je bilo naklonjeno vse – od vremena do udeležbe. Iz leta v leto postajamo presrečni, ker se čedalje več ljudi udeležuje tega. Osveščamo ljudi, da šport ne sme poznati socialnih razlik.« (-pripeta tonska izjava E. Žagar)


Rezultati morda res niso bili v ospredju, a Miha Povšič (AK Sevnica) je svoj tri leta star rekord teka po Trimmigo izboljšal za minuto, tako da je novi rekord 20 minut in 31 sekund. Drugo in tretje mesto sta zasedla domačina, Andrej Prijatelj in Boštjan Kolenc. Med tekačicami na 6 km je bila najhitrejša Melani Knez, druga je bila Natalija Glogovšek, tretja pa Sara Starin.

Med predšolskimi otroci, ki so tekli na 200 metrov, sta bila najhitrejša Zala Nemec in Matija Jevnikar, s 700 m dolgo progo okoli ribnika so se spopadli otroci do 10 let, najhitreje sta jo pretekla Taja Tratar in Jakob Jurak. Starejši osnovnošolci so tekli na 1400 metrov, najhitrejša sta bila Eva Erazem in Peter Glavan. Nekateri osnovnošolci so se odločili za tek na 6 km – najhitrejša med njimi sta bila Kristina Kastelic in Toni Hlebec.

Obiskovalci so se dopoldne lahko preizkusili v lokostrelstvu, predstavili so se mirnski judoisti, nogometaši in člani Smučarskega društva Zabrdje, prišli so tudi badmintonisti, za ogrevanje pa je poskrbela Veronika iz Top Gym Trebnje. Za zaključek druženja so smeh na obraze narisale preizkušnje poligona trojk, kjer je šel prehodni pokal v roke ekipe z imenom Nova vas.

Elvira Zagar o 6 dobrodelnem teku Trimmigo 2018