Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: Odprta fotografska razstava posvečena adriašem

Piše: Radio Krka/Miran Klevišar

Čas objave:
11.12.2018 12:02

Začetek prazničnega decembra so v novomeški družbi Adria Mobil obeležili s prav posebnim dogodkom, s fotografsko razstavo ADRIA SMO LJUDJE treh izjemnih fotografov, Branka Čeaka, Jožeta Mačka in Domna Pala.

Fotografski trojec je širši javnosti predvsem znan po imenitni razstavi »(Ne)znana Ljubljana« izpred nekaj let, ki je poseben sloves doživela z objavo serije fotografij v slovenski izdaji kultne revije National Geographic. Tokrat se je njihovo fotografsko oko ustavilo na zaposlenih v Adrii Mobil, s posebnim poudarkom na zaposlenih v Adriini proizvodnji.

»Nastala je izjemna serija fotografij, s katerimi so fotografski mojstri zabeležili poseben trenutek v času, ki ni vezan na velike zgodovinske prelomnice in je zato še toliko bolj dragocen,« je v svojem nagovoru ob otvoritvi razstave dejala generalna direktorica Adrie Mobil Sonja Gole. »V družbi Adria Mobil zaposlujemo že preko 1000 ljudi, 1800 pa jih je zaposlenih v celotni skupini Adria Mobil. Skupaj s celo vrsto prizadevnih adriašev smo v minulih petdesetih letih skupaj poslali na evropske in svetovne trge že preko pol milijona naših produktov, za katerimi dejansko stojimo konkretni ljudje - vsak na svojem delovnem mestu, vsak s svojo nalogo, vsak s svojo odgovornostjo za dosego skupnega cilja. Pričujoča razstava je zato predvsem svojevrsten poklon ljudem, adriašem, ki ustvarjajo te produkte – danes in tukaj,« - je še dejala Sonja Gole.

Tako kot je posebna ta fotografska razstava v celoti, je bila posebna tudi njena otvoritev. Prva, neformalna se je namreč zgodila že v ponedeljek navsezgodaj zjutraj (kar ob 5.30), ko so prve sodelavke in sodelavci prišli na svoje redno delo v proizvodnjo in s presenečenjem uzrli prvi, večji del razstavljenih fotografij postavljenih na skupaj 33 metrov dolgi steni glavnega vhoda v Adriino
proizvodnjo. Drugi, formalni del otvoritve razstave pa je potekal popoldan, ob zaključku delovnika, ko so se zaposleni in gosti zbrali v avli poslovne stavbe v kateri so postavljene na ogled fotografije v različnih formatih. Skupaj je tako na razstavi predstavljenih več kot 200 fotografij, in čeprav se nekatere izmed njih tudi ponovijo, se to zgodi v vedno novi, drugačni kombinaciji s prav tako novo,  drugačno zgodbo in novim, predvsem močnim emocionalnim nabojem.