900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Gal Glivar pokazal iz kakšnega testa je

Piše: R.K.

Čas objave:
19.06.2022 13:41

V izjemnem vzdušju izjemnega števila gledalcev in navijačev ob progi se je z zmago Poljaka Rafala Majke (UAE), klubskega kolega Tadeja Pogačarja, ki ostaja v zeleni majici, vodilnega v skupnem seštevku Dirke Po Sloveniji, končala včerajšnja, četrta, 152,5 km dolga, kraljevska etapa, od Laškega do Velike planine.

Tadej Pogačar je zmago v samem cilju prepustil Poljaku, v zahvalo za pomoč v vlogi njegovega zvestega pomočnika. Tretje mesto je osvojil Španec Fernando Barcelo (Caja Rural), ki je v cilju zaostal 22 sekund. Z odličnim nastopom se je danes v dresu Adrie Mobil izkazal Gal Glivar, na 23. mestu je ciljno črto prečkal 1:48 min za najhitrejšima. Etapo je zaznamoval pobeg skupine devetih kolesarjev, med katerimi je bil tudi David Per. Od glavnine so se uspeli odlepiti že 20 km po startu, imeli nekaj časa tudi 5 min prednosti, a so jih najboljši kolesarji ujeli na začetku vzpona na Veliko planino. V skupnem seštevku ima Tadej Pogačar po včerajšnji etapi 3 sekunde prednosti pred klubskim kolegom Rafalom Majko in 1:56 min pred Domnom Novakom (Bahrain Victorius). Od kolesarjev novomeškega kluba je na 38. mestu najvišje Gal Glivar, ki za najboljšim zaostaja 24:37 min in je včeraj napredoval za 17 mest ter pokazal iz kakšnega testa je. Belo majico, najboljšega mladega kolesarja na dirki, še vedno nosi Čeh Vojtech Repa (Equipo Kern Pharma), Gal Glivar pa je zdaj, po odličnem včerajšnjem nastopu, najboljši Slovenec v tej razvrstitvi, na četrtem mestu.
Danes bo na sporedu zadnja, 5. etapa, od Vrhnike do Novega mesta (155,7 km), s tremi letečimi cilji (Ljubljana, Višnja gora, Trebnje) in enim gorskim, tretje kategorije (Trška gora). Start etape je bil ob 11,10 uri, cilj pa po drugem prihodu na Glavni trg v Novem mestu, predvidoma enkrat okoli 15. ure, morda že nekoliko prej, odvisno kako razpoloženi bodo kolesarji in kako hitro bodo vozili.

adria-mobil-cycling
Najboljša na Veliki planini, Rafal Majka in Tadej Pogačar
KK Adria Mobil

Gal Glivar: »Težka etapa, niso jo zastonj kar tako poimenovali kraljevska. Že od starta je šlo na nož, Bahrain Victorius je pri vzponu na Črnivec dobro raztegnil glavnino, tako da smo bili pred zadnjim vzponom na Veliko planino lepo razporejeni. David Per, ki je bil večino včerajšnje etape v begu in je bil skupaj z ubežniki ujet pred samim zaključkom, mi je precej pomagal, da sem vzpon začel na dobrem položaju. Kolesaril sem v svojem tempu, imel sem dobre noge, tako da sem dosegel lep rezultat. Ob progi je bilo izjemno vzdušje, ogromno gledalcev in navijačev se je zbralo, tako da je bilo res lepo.«

adria-mobil-cycling
Start etape v Laškem
KK Adria Mobil
Marko Kump, športni direktor KK Adria Mobil: » Današnja etapa bo zagotovo zanimiva, sploh zaradi vzpona na Trško goro pred končnim prihodom v cilj na Glavnem trgu. Če si bo kdo od kolesarjev na zahtevnem vzponu na najbolj znano novomeško vinsko gorico ali na spustu, po tehnično zahtevnih ovinkih, proti Lešnici nabral nekaj prednosti, ga bo do cilja težko ujeti.«