Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Anne Heche Njena.si

Umrla je igralka Anne Heche

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice

Falknerjeva, Polovič in Atletski klub Krka najboljši

Piše: R.K.

Čas objave:
11.03.2021 07:50

Sinoči je potekala prireditev Športnik leta 2020, ki je prvič v svoji 35 letni zgodovini potekala v prazni dvorani, ogledali pa smo si jo lahko preko televizijskih ekranov.

Najboljša športnica Novega mesta za leto 2020 je teniška igralka Živa Falkner, najboljši športnik pa je postal kolesar Nino Polovič. Atletski klub Krka je najboljši športni kolektiv v letu 2020.


Živa Falkner je med drugim osvojila drugo mesto na Grand Slam turnirju Australian Open v kategoriji do 18 let in zmagala na članskem turnirju Krka Open, Otočec 2020. Nino Polovič je bil sedmi v kriteriju na evropskem prvenstvo na velodromu in peti na ekipnem sprintu za mladince v Italiji.


Atletski klub Krka pa je na ekipnih prvenstvih Slovenije zasedel drugo mesto pri članicah in tretje pri članih, starejši in mlajši mladinci so osvoji tretje mesto, mlajše mladinke pa drugo.

Podelili so tudi 52 županovih priznanj športnikom in športnicam za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v reprezentanci Slovenije. Enajstim zaslužnim športnim delavcem so podelili občinska priznanja za petletno delo v športu, desetim pa bronaste Bloudkove značke za več kot deset let dela v športu ter srebrne in zlate za več kot dvajset oziroma trideset let aktivnega dela v športu.

Zlato značko za življenjsko delo so prejeli Jože Okorn, Mario Mohorović in Aleš Eržen, srebrni znački pa sta prejela Srečko Vovko in Borut Retelj. V letu 2020 je potekala že šestdeseta sezona Delavskih športnih iger, ki je bila zelo okrnjena, zato so podelili samo priznanja v skupni kategoriji. Najboljša je bila Krka pred Revozom in Roletarstvom Medle.