Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

GONM tudi v Trebnjem

Piše: R.K.

Čas objave:
03.08.2022 06:55

Občina Trebnje je v sklopu projekta Kolesarska veriga na podeželju vzpostavila sistem izposoje koles na štirih postajah v Trebnjem. Na vsaki postaji je sedem stojal za kolesa, od danes pa bo na vseh postajah skupaj za izposojo na voljo 12 navadnih in osem električni koles.

Za namen omogočitve premagovanja daljših razdalj se je Občina Trebnje s svojim sistemom za izposojo koles pridružila sistemu GONM, ki je obstoječi sistem za izposojo koles Mestne občine Novo mesto.

GONM je avtomatski sistem za izposojo koles v Trebnjem in v Občini Mirna Peč, Mestni občini Novo mesto ter Občini Straža in je del sistema DBK Bike (Dolenjska in Bela krajina Bike). Sistem omogoča enostavno izposojo in vožnjo s kolesi, ki so trenutno na voljo na 4 postajah v Trebnjem in skupno 22 postajah v vseh navedenih občinah sistema GONM.

Za izposojo kolesa je potrebno biti registriran. Registracija je trenutno mogoča na dva načina, in sicer z enostavno registracijo preko aplikacije MOBILN.SI, ali osebno na prodajnem mestu TIC Trebnje.

Ne glede na tip registracije si lahko uporabnik kolo vedno izposodi tudi samo s pomočjo uporabniškega imena in gesla, ki ju je določil ob registraciji (če na primer telefona ali uporabniške kartice ne bi imel pri sebi). V kratkem bo mogoča tudi spletna registracija na spletni strani v nastajanju, www.gonm.si.

Skupno je v Trebnjem v uporabi 20 koles (12 navadnih in 8 električnih), ki jih je možno prevzeti in oddati na 4 postajah, Trebnje - Goliev trg, Trebnje - Cviblje, Trebnje - POŠ Dolenja Nemška vas - še ni aktivna in Trebnje – Štefan

Poleg v Trebnjem, je v uporabi še preko 80 koles, ki jih je možno prevzeti in oddati na dodatnih 18 postajah v Občini Mirna Peč, Mestni Občini Novo mesto in Občini Straža.

Za vse uporabnike sistema je izposoja koles časovno omejena, in sicer na 14 ur oz. 840 minut na teden.

Porabo časovne kvote lahko uporabniki kadarkoli preverijo v vašem profilu v aplikaciji MOBILN.SI ali na informacijskem terminalu na postaji, v kratkem pa tudi na spletni strani v nastajanju www.gonm.si.