Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Mirna

Gradbeno dovoljenje za PIC Mirna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.01.2013 09:58

Gradbeno dovoljenje za Podjetniško-industrijsko cono Mirna je pravnomočno od konca minulega leta. Občinska uprava pripravlja javni razpis za izbiro izvajalca del prve faze.

Ta del naložbe je ocenjen na 870 tisoč evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj naj bi v dveh letih prispeval 505 tisoč evrov.

Na Občini Mirna upajo, da bo pogodba o sofinanciranju projekta z državo podpisana v naslednjih dveh, treh mesecih. Če ne bo zapletov (npr. pritožb na izbiro izvajalca del), bi nato gradbeni stroji v coni lahko zabrneli sredi poletja. "Dela bodo končana naslednje leto spomladi. In takoj potem se ponuja priložnost petim, šestim potencialnim investitorjem, da začnejo z aktivnostmi za pridobitev svojih gradbenih dovoljenj za objekte, ki jih lahko takoj postavijo v tej coni. Zanimanje je. Konkretno imamo pet ponudnikov, ki želijo v tej coni zgraditi objekte in nadaljevati proizvodnjo, ki jo mogoče sedaj opravljajo kje drugje," pojasnjuje višji svetovalec za okolje in prostor na Občinski upravi Občine Mirna mag. Štefan Velečič.

Skupna površina celotne PIC Mirna je nekaj manj kot šest hektarjev, prva faza pa obsega dobra dva hektarja – povprečna velikost parcele je 2400 kvadratnih metrov, med seboj pa se lahko združujejo. Bodočim investitorjem sta naklonjena tudi nižji komunalni prispevek (zaradi nepovratnih sredstev za skoraj 60 odstotkov; višina bo znana, ko bo program komunalnega opremljanja v PIC Mirna sprejel še občinski svet) in neposredna bližina industrijskega železniškega tira, ki omogoča cenejši transport surovin in končnih izdelkov.

Vložek v gradnjo bo s strani občine v prvi fazi nekoliko večji, saj bo zgrajena povezovalna cesta ter del komunalne (vodovod, kanalizacija) in ostale infrastrukture (elektrika), ki bo služila tudi za naslednje faze. Evropski sklad za regionalni razovj bo za prvo fazo v dveh letih prispeval nekaj manj kot 505 tisoč evrov – letos 210 tisočakov, preostanek pa prihodnje leto. Razliko do 870 tisočakov, na kolikor je ocenjena naložba v prvo fazo PIC Mirna, bo Občina Mirna zagotovila iz proračuna, ki so ga občinski svetniki potrdili decembra lani.