Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Straža

Gradili bodo kanalizacijo

Piše: Občina Straža

Čas objave:
01.10.2021 10:16

Župan Občine Straža Dušan Krštinc in direktor podjetja BGP GRADNJE d.o.o. Danijel Špingler sta podpisala pogodbo o izgradnji padavinske kanalizacije in retencije jug v GC Zalog.

Z današnjim podpisom pogodbe bo Občina Straža pričela z izgradnjo meteorne kanalizacije do reke Krke ter, vmesne retencije za potrebe odvajanja padavinske vode z območja gospodarske cone Zalog. "Za omenjeno investicijo smo letos aprila pridobili gradbeno dovoljenje in sicer na podlagi projekta, ki ga je izdelalo podjetje ACER iz Novega mesta, isto podjetje pa je izdelalo tudi PZI na podlagi katerega pa se bodo izvajala dela. Za namen oddaje del smo v skladu z ZJN izvedli postopek oddaje del po postopku naročila male vrednosti. Prijavljeni so bili štirje ponudniki od katerih je bilo najcenejše podjetje BGP gradnje d.o.o. iz Gradaca," so sporočili s straške občine.


Investicija obsega odvodnjavanje meteorne vode z južnega dela GC Zalog, ki se bo izvajalo po meteorni kanalizaciji premera DN900 do DN1200 in dolžine 270 m, z vodenjem pod železniško progo. Južno od proge bo izveden vodni zadrževalnik v obliki odprtega jarka dolžine 150 m, z zadrževalnim volumnom 1250 m3. V nadaljevanju bo zgrajen izpust v vodotok reke Krke premera DN1000, v dolžini 110 m.


Gradnja se bo začela v začetku oktobra in bo trajala predvidoma 3 mesece. Z investicijo bodo omogočili nadaljnji razvoj oz. gradnjo na južnem delu GC, na kar že čakata dva investitorja. Investicijo v višini 318.500 € brez DDV oz. 388.500 € z DDV bo Občina Straža financirala z lastnimi sredstvi.