bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Novice Novo mesto

Gradnja bazenskega kompleksa v Češči vasi bo stekla prihodnji mesec

Piše: STA

Čas objave:
19.07.2021 16:21

V Češči vasi bo prihodnji mesec stekla gradnja pokritega bazenskega kompleksa, ki bo omogočal razvoj rekreativne in tekmovalne plavalne kulture v občini. Pogodbo v vrednosti 5,6 milijona evrov sta danes pred novomeškim olimpijskim bazenom podpisala župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predsednik uprave CGP Martin Gosenca.

Z izgradnjo pokritega bazenskega kompleksa želi Mestna občina Novo mesto zagotoviti manjkajočo športno infrastrukturo na področju plavanja ter s tem tudi osnovne pogoje za razvoj organiziranega športnega plavanja, izvedbo tekmovanj ter omogočiti pogoje za širjenje plavalne kulture, so danes sporočili iz novomeške občine.

Kot so izpostavili, bodo zelo pomemben segment tudi programi s področja rekreacije in rehabilitacije specifičnih skupin uporabnikov.

Macedoni je ob podpisu pogodbe za začetek del izrazil veselje, da so projekt, ki bo zapolnil vrzel v novomeški športni infrastrukturi ter posameznikom in tudi celotnim družinam omogočil dobre pogoje za treninge in rekreacijo ter kvalitetno preživljanje prostega časa, pripeljali do izvedbe.

"V Češči vasi tako še naprej razvijamo športno središče, ki ima velik pomen ne samo v regionalnem, temveč tudi v nacionalnem merilu," je poudaril župan.



Po zagotovilih predsednika Plavalne zveze Slovenije Bore Štrumblja lahko Novomeščani pri razvoju svojega plavalnega centra računajo na vso podporo plavalne zveze. "Bazen v Češči vasi popravlja zgodovinsko krivico prebivalcem Novega mesta in širše regije, ki doslej niso imeli pravega plavalnega bazena, kompleks v Češči vasi pa bo čudovito zaokrožil nastajajoči športni center," je dejal Štrumbelj in na novem objektu napovedal državna prvenstva pozimi 2022-2023.

Prva faza gradnje bazenskega kompleksa v Češči vasi bo obsegala izvedbo gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del, v nadaljevanju pa sledi urejanje bazenske školjke ter bazenske tehnike.

Objekt bo po pojasnilih občine pravokotne tlorisne oblike in bo v dolžino meril 58,8 metra, v širino 58,15 metra in v višino 8,75 metra. Obsegal bo dva pokrita bazena, z osrednjim 25-metrskim plavalnim bazenom in manjšim ogrevalnim bazenom, savno, prostore za vadbo, garderobne in sanitarne prostore, recepcijo z manjšim gostinskim lokalom, tehnične prostore in pisarniške prostore za upravo.

Parkirna mesta bodo na voljo na sedanjem parkirišču pri velodromu, ob kompleksu pa je načrtovan tudi prostor za naknadno gradnjo dodatnih parkirišč in zunanjega 50-metrskega olimpijskega bazena. S tem se nadaljuje nadgradnja Olimpijskega centra Novo mesto, ki je bil že pred prenovo zamišljen kot nacionalni trenažni center za atletiko, kolesarstvo in triatlon.