tuna bar, morje, madžari Svet24.si

Orban je sanjal o madžarskem Jadranu! To mu ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

mija lovro Njena.si

Ljubezen po domače: Sta mesece po snemanju še ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Novice Velike Lašče

Gradnja nove podružnične šole in vrtca na Turjaku

Piše: STA

Čas objave:
05.12.2021 12:36

Občina Velike Lašče na Turjaku gradi novo podružnično šolo in vrtec, saj je zdajšnja stavba iz časov Auerspergovih dotrajana. Če ne bo večjih zapletov, bodo otroci in učenci v novo šolo in vrtec zakorakali v začetku naslednjega šolskega leta, pravi župan Tadej Malovrh.

Gradnja nove stavbe, v kateri nameravajo urediti štiri učilnice in vrtec s štirimi igralnicami, ob povečanju števila učencev pa bo mogoča tudi uporaba podstrešnih prostorov, po besedah župana teče po zastavljenem časovnem načrtu. Trenutno poteka vse potrebno za postavitev strehe, kar pomeni, da bi bila lahko stavba pod streho sredi decembra, nato sledi vse ostalo, pravi.

Če bo šlo vse kot načrtujejo in bo sprejet tudi občinski proračun za leto 2022, bo šola po besedah župana dokončana nekje do začetka poletja, nato sledi notranje opremljanje, pouk v njej pa bi lahko stekel v jeseni. "Je pa do takrat treba narediti še veliko stvari, zato ne želim preveč napovedovati," pravi župan.


Za izvajalca gradbenih del je občina na javnem razpisu izbrala podjetje Dema plus iz Ljubljane, s katerim je sklenila pogodbo v vrednosti 2,5 milijona evrov.

Celoten projekt bo stal nekaj več kot tri milijone evrov, pri čemer je občina nekaj več kot 2,1 milijona evrov dobila preko razpisa ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Denar ministrstva bo dobila izplačan postopoma v prihodnjih štirih letih, zaradi česar se bo morala za financiranje naložbe začasno zadolžiti.

Z mesta, kjer bosta stala nova šola in vrtec, je morala sicer občina umakniti zbirni center, ki je začasno urejen v poslovni coni Ločica pri Turjaku. V omenjeni coni namerava občina zgraditi tudi nov, sodoben zbirni center s prebiranjem in reciklažo ter prodajo še uporabnih kosovnih odpadkov. Za gradnjo novega centra je občina nedavno pridobila gradbeno dovoljenje, trenutno pa zanj pripravljajo projekt za izvedbo del, še pravi župan.

Župan Velikih Lašč Tadej Malovrh o časovnici projekta