Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Črnomelj, Ljubljana

Gradnja obvoznice Črnomelj pospešena

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2012 16:27

Direkcija RS za ceste je po prejemu gradbenega dovoljenja za nadaljevanje gradnje obvoznice Črnomelj pospešila aktivnosti za čimprejšnjo izvedbo projekta.



Direkcija RS za ceste je namreč 10. decembra pridobila gradbeno dovoljenje za nadaljevanje gradnje obvoznice Črnomelj na drugi in tretji etapi, so danes sporočili iz direkcije.

Direkcija je v okviru prve etape že leta 2008 zgradila cesto, nadvoz čez železniško progo, kolesarsko stezo, dve krožišči in uredila vso potrebno komunalno infrastrukturo, za kar je bilo vloženo 6,48 milijona evrov, občina Črnomelj pa je prevzela stroške v višini 747.310 evrov.

Del na drugi in tretji etapi pa ni bilo mogoče nadaljevati, in sicer zaradi težav pri pridobivanju zemljišč. "Žal je to le še eden v vrsti projektov, h katerim zaradi težav s pridobivanji zemljišč pristopa nekaj let pozneje kot bi sicer," so pojasnili.


Direkcija je za obvoznico Črnomelj razpis za izbiro inženirja že objavila, pravkar pa pripravlja še razpis za izbiro izvajalca gradnje in vlogo za dodelitev sredstev za ta projekt iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vsa dokumentacija bo pripravljena v nekaj tednih. Na direkciji pričakujejo, da bo lahko tretjo etapo gradnje uvrstila v finančno perspektivo zagotavljanja sredstev iz evropskih virov za obdobje 2014-2017.

Direkcija je tudi pripravljala strokovne podlage za razprave o tem, katere variante umeščanja v prostor so z vidika državnega prostorskega načrtovanja prometa in prostora najbolj ustrezne. Zato je pozdravila četrtkov sklep vlade, s katerim je bila sprejeta uredba državnega prostorskega načrta za državno cesto tretje razvojne osi od avtoceste Ljubljana - Obrežje pri Novem mestu do priključka Maline.

Direkcija pričakuje, da bodo lokalne skupnosti v najkrajšem možnem času izvedle vse aktivnosti, ki so podlaga za to, da od študije variant, s katerimi se je direkcija ukvarjala v času pred sprejetjem državnega prostorskega načrta, pozornost usmeri k pripravi potrebne projektne dokumentacije za izvedbo.