koronavirus, london Svet24.si

Vzpodbudne novice iz Izraela: Pfizerjevo cepivo ...

Greta Beccaglia Svet24.si

VIDEO: Pljunil v dlan in jo udaril po zadnjici. To...

oxford, streljanje, strelski-pohod Svet24.si

FOTO in VIDEO: Masaker na ameriški šoli ...

jezus janez jansa pf ukom Reporter.si

Ali se bodo danes poslanci NSI odločili za Jezusa...

20210604-01063296 Necenzurirano

Vizjak bi imel za šefa Triglavskega narodnega ...

magnifico Odkrito.si

Magnifico: To je zato, ker sem lep ...

grilc Ekipa24.si

Sporočilo žene, ki TRGA SRCE: Smrt slovenskega ...

Novice Črnomelj, Ljubljana

Gradnja obvoznice Črnomelj pospešena

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2012 16:27

Direkcija RS za ceste je po prejemu gradbenega dovoljenja za nadaljevanje gradnje obvoznice Črnomelj pospešila aktivnosti za čimprejšnjo izvedbo projekta.Direkcija RS za ceste je namreč 10. decembra pridobila gradbeno dovoljenje za nadaljevanje gradnje obvoznice Črnomelj na drugi in tretji etapi, so danes sporočili iz direkcije.

Direkcija je v okviru prve etape že leta 2008 zgradila cesto, nadvoz čez železniško progo, kolesarsko stezo, dve krožišči in uredila vso potrebno komunalno infrastrukturo, za kar je bilo vloženo 6,48 milijona evrov, občina Črnomelj pa je prevzela stroške v višini 747.310 evrov.

Del na drugi in tretji etapi pa ni bilo mogoče nadaljevati, in sicer zaradi težav pri pridobivanju zemljišč. "Žal je to le še eden v vrsti projektov, h katerim zaradi težav s pridobivanji zemljišč pristopa nekaj let pozneje kot bi sicer," so pojasnili.


Direkcija je za obvoznico Črnomelj razpis za izbiro inženirja že objavila, pravkar pa pripravlja še razpis za izbiro izvajalca gradnje in vlogo za dodelitev sredstev za ta projekt iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vsa dokumentacija bo pripravljena v nekaj tednih. Na direkciji pričakujejo, da bo lahko tretjo etapo gradnje uvrstila v finančno perspektivo zagotavljanja sredstev iz evropskih virov za obdobje 2014-2017.

Direkcija je tudi pripravljala strokovne podlage za razprave o tem, katere variante umeščanja v prostor so z vidika državnega prostorskega načrtovanja prometa in prostora najbolj ustrezne. Zato je pozdravila četrtkov sklep vlade, s katerim je bila sprejeta uredba državnega prostorskega načrta za državno cesto tretje razvojne osi od avtoceste Ljubljana - Obrežje pri Novem mestu do priključka Maline.

Direkcija pričakuje, da bodo lokalne skupnosti v najkrajšem možnem času izvedle vse aktivnosti, ki so podlaga za to, da od študije variant, s katerimi se je direkcija ukvarjala v času pred sprejetjem državnega prostorskega načrta, pozornost usmeri k pripravi potrebne projektne dokumentacije za izvedbo.