pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Brežice

Hidroelektrarna Mokrice zgrajena do 2020

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
12.10.2016 16:31

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je prepričan, da načrtovano Hidroelektrarno Mokrice Slovenija nujno potrebuje za dosego ciljev po deležu obnovljivih virov energije do leta 2020. "Računam, da bo do te investicije prišlo še pravočasno, torej da bo zgrajena do leta 2020," je na povedal minister.

Gašperšič se je tako odzval na poziv Posavcev o nujnosti gradnje Hidroelektrarne Mokrice. Brežiški občinski svetniki so namreč v ponedeljek vlado in druge pristojne pozvali, naj v predlog državnega proračuna za prihodnje leto in za leto 2018 uvrstijo postavko, ki bo zagotovila denar za to gradnjo.

Kot so opozorili, je z gradnjo te zadnje spodnjesavske hidroelektrarne namreč povezana tudi protipoplavna ureditev na Brežiškem. Tega se zaveda tudi minister, ki je v današnjem kratkem komentarju tudi sam izpostavil, da se z izgradnjo Hidroelektrarne Mokrice zagotavljajo še zadnji manjkajoči protipoplavni ukrepi na tem območju.

Gradnja Hidroelektrarne Mokrice bi se morala začeti prihodnje leto. Naložba je sicer del programa skupine Gen, pogovori glede financiranja infrastrukturnega dela, ki je domena države, in energetskega dela pa še potekajo.