zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice Metlika

Hiša sadeži družbe Metlika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.02.2016 10:55

Slovenska filantropija že od leta 2008 vodi Program medgeneracijskega sodelovanja, v okviru katerega vzpostavljajo medgeneracijske skupnostne centre, Hiše Sadeži družbe.

Novembra 2015 se je štirim Hišam (v Murski Soboti, Vipavi, Žalcu in Črnomlju) pridružila nova v Metliki. Program medgeneracijskih aktivnosti, ki prispevajo k večji povezanosti generacij in boljšemu socialnemu vključevanju vseh prebivalcev lokalne skupnosti, je sedaj dostopen tudi Metličanom in okoliškim prebivalcem.

Medgeneracijski skupnostni centri Hiše Sadeži družbe so namenjeni vsem prebivalcem lokalne skupnosti, ciljno pa v njih izvajajo aktivnosti, ki povezujejo med seboj različne generacije.

Programi, ki jih izvajajo v centrih, odgovarjajo na potrebe starejših in mlajših v lokalnih skupnostih. Gre za program, ki ohranja in dviguje kakovost življenja starejših in drugih ranljivih skupin, omogoča vključenost v socialno okolje, preprečuje osamljenost in izoliranost, širi socialne mreže, povezuje generacije in spodbuja solidarnost med njimi ter spodbuja medgeneracijsko prostovoljstvo.

Nekaj zanimivejših dogodkov v Hiši Metlika v februarju:

12. februarja ob 16.00 TURNIR V PIKADU.
18. februarja ob 10.00 pohod ob Kolpi.
19. in 25. februarja ob 16.00 delavnica izdelava drsank.
26. februarja pa sledi drugi Strip bazar, kjer boste lahko spoznali stripe vseh vrst. Ogledali, prebrali in izmenjali boste lahko stripe, izvedeli željene informacije, se družili in sklepali nova prijateljstva.