Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Hospickafe s patrom Karlom Gržanom

Piše: OZRK Novo mesto

Čas objave:
18.09.2018 21:12

Ko nas življenje pripelje v obdobje izgub, žalovanja in žalosti, si tudi v svetlih trenutkih, ki so vedno del takih obdobij, pogosto ne dovolimo svetlobe, radosti, veselja. Zakaj je tako? Ker je tako pričakovano v družbi, ker si ne dovolimo sami, ker takrat izgubimo vero v radost in veselje?

O pomenu veselja, radosti in smeha v zahtevnih življenjskih obdobjih, bo beseda tekla: s patrom KARLOM GRŽANOM, avtorjem zbirke smešnih zgodb Jaz, Čarli Čeplin, z JANEZOM KRAMARJEM s Slovenskega društva hospic, predsednikom Območnega odbora Dolenjska, Posavje in Bela Krajina ter strokovno delavko na območnem odboru MAJO ŽAGAR. Pogovor bo usmerjala predsednica Slovenskega društva hospic Renata Jakob Roban. 

Pogovor bo potekal v četrtek, 20. septembra, ob 20. uri v prostorih Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto. 

Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu, razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.