Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Huje poškodovan kolesar

Piše: R.K.

Čas objave:
18.11.2021 11:32

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 246 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Sevnici so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, groženj, poskusa vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
Na kolesu nepravilno prevažal otroka
Okoli 14.30 smo bili obveščeni o padcu kolesarja v Dolenjem Boštanju. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 41-letni kolesar na okviru kolesa nepravilno prevažal otroka. Po prvih ugotovitvah na bi se otroku noga zapletla med napere (špice), kolesar pa je izgubil oblast nad kolesom, padel in si poškodoval glavo. Med vožnjo nihče ni uporabljal zaščitne čelade. Hudo poškodovanega kolesarja in lažje poškodovanega otroka so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Sevniški policisti zasegli avtomobil in moped
Sevniški policisti so med kontrolo prometa v Tržišču ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 51-letni kršitelj vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Chryskeer voyager so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Okoli 21. ure so v Sevnici ustavili 55-letnega voznika neregistriranega in nezavrovanega mopeda, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili strokovni pregled in zaradi
kršitev za sodišče naslovili obdolžilni predlog.


Kršitelj z 1,9 promili alkohola
Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na Otočcu zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 34-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola, so odpeljali v prostore za pridržanje in o kršitvah z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče.



Vozniki dobro pripravljeni na zimske razmere
V torek dopoldne smo na območju celotne policijske uprave preverjali ali vozniki upoštevajo zakonska določila, ki se nanašajo na zimsko opremo vozil. Ustavili in kontrolirali smo 670 vozil. Večina voznikov je pravočasno poskrbela za zimsko opremo, 52 pa je bilo takšnih, ki tega še niso storili. Tokrat smo jih le opozorili in verjamemo, da bodo do prvih zimskih razmer z ustrezno opremo tudi oni prispevali k varni udeležbi v prometu.

Zakon o pravilih cestnega prometa v 29. členu določa, da morajo biti motorna in priklopna vozila med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta opremljena s predpisano zimsko opremo. Poleg tega pa morajo imeti vozila zimsko opremo tudi izven tega datuma, če so zimske razmere. Torej tedaj, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo, zaledenelo (ledna deska) ali poledenelo (poledica).

KRIMINALITETA
Iz nedograjene stanovanjske hiše na Cankarjevi ulici v Novem mestu je nekdo odtujil vgrajene električne vodnike in bakreno napeljavo. Škode je za okoli 600 evrov.

V noči na 18. 11. je v Trebnjem neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobove izsledili in prijeli štiri državljane Kosova. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.