900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

AVDIO&FOTO: Anže Kuplenik novi MasterChef Slovenije

Piše: A.S./M.K.

Čas objave:
20.06.2019 22:49

20-letni Anže Kuplenik z Vrha pri Pahi pri Otočcu, je 20. junija pretrgal niz primorskih zmag in pokal odnesel na Dolenjsko. V petek, 21, junija so zanj vaščani pripravili sprejem in ga postavili pred različne izzive, kako jih je rešil?

Anže Kuplenik.png
Zmagovalec Anže Kuplenik
Foto: Svet24, Marko Vavpotič

Čeprav se je med finalistoma razvil prijateljski odnos, sta se odločno pomerila drug proti drugemu. Sreča in spretni prsti pa so bili tokrat na strani mladega Anžeta Kuplenika, ki je za dve točki ugnal Sanjo Sirk.

received_326476614943207.jpeg
Mama Jožica in zmagovalec Anže
Foto: lastni arhiv

Ves čas so mu ob strani stali njegovi domači. 

IMG_20190620_211101.jpg
Anže na velikem platnu
Foto: M.K.
V prvem izzivu sta finalista pripravljala vrhunsko predjed. Sestavine jima je nabral Bine Volčič, razlika v naboru pa je bila zgolj v tem, da je Anže dobil kapesante, Sanja pa je v svojo predjed vključila lignje. Po petdesetih minutah sta sodnikom predala svoje predjedi, Anže pa si je prislužil tri točke več kot Sanja. Mlademu kuharju so očitali, da je svojo jed premalo začinil s soljo, Sanji pa je pešala postavitev krožnika. 

IMG_20190620_210406.jpg
Zmagovalec Anže Kuplenik
Foto: M.K.

Pri glavni jedi ju sodniki niso omejevali, lahko sta se odločila za katerekoli sestavine sta želela. Sanja je pripravila tehnično zahteven kaviar, Anžetu pa so težave s folijo in pečenjem mesa na koncu prinesle štiri točke manj kot Sanji, ki je prevzela vodstvo.

IMG_1670.jpg
Anže Kuplenik s pokalom, ob njem Andrej Novak
Foto: M.K.

Odločala je Karimova sladica s kar 116 koraki priprave. Sanjo in Anžeta je čakala receptura na 10 straneh, na voljo pa sta imela dve uri in pol. V studiu so se jima pridružili družinski člani, napetost pa je rasla iz minute v minuto. Čeprav sta bila vidno utrujena, sta se borila do konca. Na koncu so štele malenkosti: čeprav je Anže storil manjšo napako, ki ni vplivala na okus, pa je Sanja storila dve več. To je študentu prineslo naslov slovenskega Masterchefa, pokal pa je prvič romal na Dolenjsko

IMG_20190318_111719.jpg
Masterchef Anže Kuplenik
Foto: lastni arhiv

Anže se je imel med šovom, ki je trajal dva meseca in pol, soočal s težkimi osebnimi preizkušnjami. Umrla mu je babica, na katero je bil zelo navezan, opravljal pa je tudi svoje študijske obveznosti in napoveduje, da namerava študij dokončati.

Z zmagovalcem Anžetom so se že včeraj pozno zvečer poveselili njegovi domači, prijatelji in vaščani vasi Vrh pri Pahi. Ob njegovem izjemnem dosežku so pripravili ognjemet, zaigrala pa je tudi harmonika. Zmagovalca, ki je dobil 50.000 evrov, pokal in naziv MasterChef, je navdušena druščina dobesedno "stuširala" s penino, rajanje pa se je nadaljevalo še dolgo v noč. 

IMG_1683.jpg
Na sprejemu zmagovalca je zaigrala tudi harmonika
Foto: M.K.

Mlademu kuharju, ki je postal peti in najmlajši slovenski Masterchef, čestitamo. 

Vaščani Vrha pri Pahi in Pahe so v petek, 21. junija za Anžeta pripravili prijetno presenečenje. Na poti domov so mu pripravili "zasedo" in ga zasuli s čestitkam in izzivi. 

IMG_20190621_200518 - kopija.jpg
Anže med izzivi
Foto: Radio Krka, M.K.

Mladi kuhar je moral z zavezanimi očmi pokušati začimbe. Pomagal si je lahko le z vonjem in okusom in pravilno je ugotovil vseh sedem začimb. Naslednji izziv je bilo sekanje drv in priprava ognja na prostem, nato pa je še pripravil maso za palačinke in jih spekel za vse zbrane. 

IMG_20190621_200855 - kopija.jpg
Anže pri izzivu na terenu - peka palačink
Foto: Radio Krka, M.K.

Pri delu ga ni prav nič spravilo iz tira. Med izzivi pa je tudi odgovarjal na vprašanja o nadmorski višini kraja Vrh pri Pahi (381,4m) in pravilno povedal rojstne dneve vseh članov njegove družine, s katero je zelo povezan. 

IMG_20190621_200701.jpg
MasterChef Anže Kuplenik s sosedami
Foto: Radio Krka, M.K.

Zmagovalec Anže Kuplenik o zmagi in načrtih