Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Iščejo tradicionalne dolenjske recepte

Piše: R.K.

Čas objave:
03.03.2022 10:38

V Knjižnici Pavla Golie Trebnje so se skupaj z LAS Suhe Krajine, Temenice in Krke odločili za raziskovanje in obujanje kulinarične dediščine Dolenjske.

Pripravili so natečaj za tradicionalni dolenjski kuharski recept. Recepte bo pregledala strokovna komisija in izbrala tri najboljše, ki jih boo tudi nagradila. K sodelovanju vabijo prebivalce področja LAS Suhe krajine, Temenice in Krke, ki zavzema območje štirih občin: Trebnje, Ivančna Gorica, Dolenjske Toplice in Žužemberk. Vsi sodelujoči prejmejo na kamen mleto moko in vevnico.

Recepte sprejemajo do 15. marca, vsak pa lahko sodeluje z več kuharskimi recepti, ki morajo biti napisani v slovenskem jeziku, iz vsakega recepta pa se mora natančno razberati za koliko oseb je recept, ime recepta, količine sestavin in postopek priprave.

V Knjižnici Pavla Golie so zapisali, da je bolj kot sam recept "pomembna “zgodba recepta” (ob kateri priložnosti se je jed kuhala, kaj vam recept pomeni, je jed jedla kakšna znana oseba, izročilo recepta …) Recepte lahko oddate natisnjene ali v elektronski obliki". 

Kuharske recepte se lahko pošlje po pošti na naslov Knjižnica Pavla Golie Trebnje, Kidričeva ulica 2, 8210 Trebnje, s pripisom “Tradicionalni dolenjski recept” ali po elektronski pošti na naslov mateja.vrhovsek@kpgt.si. Lahko pa se jih prinese tudi v knjižnico. Poleg recepta je potrebno pripisati svoje ime in priimek, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko.