sasa1 Svet24.si

Saša Krajnc: Nisem človek z oklepom!

vodna tromba, Halkidiki Svet24.si

VIDEO: Panika na grški plaži, kopalce ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

boxer oklepnik rheinmetall defense Reporter.si

Razmetavanje z milijoni: Slovenija kupuje ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

marilyn-manson Odkrito.si

Ojoj, kaj se je zgodilo z znanim pevcem?

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice

Našli smo dobrodelnega dedka Mraza

Piše: R.K.

Čas objave:
24.11.2021 08:41

Tudi Dolenjci smo za otroke iz socialno šibkih družin zbrali darila. Organizatorka Maja Trampuž sporoča, da bo vsak izmed več kot 400 otrok dobil svoje presenečenje.

V teh dneh že šesto leto zapored poteka vseslovenska akcija Dobrodelni dedek Mraz, v kateri lahko pomagamo otrokom iz socialno ogroženih družin. Na Facebooku je v skupini Dobrodelni Dedek Mraz objavljen seznam otrok, ki potrebujejo pomoč, poleg vsakega otroka pa je napisana njegova želja. Pogosto gre za skromne želje po hrani ali kosu oblačila - otroci si želijo tisto, kar imajo njihovi vrstniki, vendar pa jim starši zaradi denarne stiske včasih tudi najosnovnejših dobrin ne zmorejo kupiti.

Projektu smo se lahko pridružili tudi z drobno malenkostno, ki so jo prostovoljci razporedili v darila, da bodo približno enakovredna. Vedno jim pridejo prav sladkarije, kozmetika za malčke, oblačila vseh velikosti, šolske potrebščine, igrače za starost 12-15 (lego kocke so najbolj priljubljene), kozmetika za fante, vedno so dobrodošli copati, brisače, puščice, USB ključki, ustvarjalni material, kozmetika za dekleta, družabne igre ...

V Novem mestu darila za otroke zbira Božo Kostadinovski Culé (njegov kontakt najdete v skupini, kjer si izberete obdarovanca), čas za oddajo daril pa je le še do 1. decembra. Nato pa bo dobrodelni dedek Mraz začel z razdeljevanjem daril in osrečevanjem otrok. 

Akciji se bo pridružila tudi ekipa radia Krka ter poskrbela, da bo letošnji december za otroke še bolj čaroben in vesel.

MAJA TRAMPUZ - RDECA NIT JE SPODNJE PERILO


Maja Trampuž o tem, koliko otrok potrebuje pomoč


Maja Trampuž o tem, komu pomagajo


Maja Trampuž - na koga se obrnejo Dolenjci


Maja Trampuž - česa si otroci običajno zaželijo


Maja Trampuž - koliko otrok še čaka na seznamu brez darila


Maja Trampuž o tem, kako pomagamo