sophie, vibrator Svet24.si

Mladi mamici se je vibrator zataknil v zadnjici

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

Nikolina Pišek Odkrito.si

Nikolina Pišek - se vam sanja, koliko je STARA?!

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice Ivančna Gorica

Ivančna Gorica je čebelam najbolj prijazna občina

Piše: STA

Čas objave:
05.12.2021 06:32

Čebelarska zveza Slovenije je za čebelam najbolj prijazno občino letos razglasila Ivančno Gorico. Po besedah župana Dušana Strnada priznanje pomeni potrditev vloženega truda tako za Občino Ivančna Gorica kot tudi za vse domače čebelarje. Ti so, kot je izpostavil, srce in nosilci številnih čebelarskih aktivnosti v občini.

Na letošnji natečaj Čebelam najbolj prijazna občina 2021, ki je potekal oktobra, se je prijavilo 19 slovenskih občin, ki z aktivnostmi delujejo na področju ohranjanja čebel in okolja, ozaveščajo javnost o čebelah in čebelarski kulturni dediščini ter sodelujejo s čebelarskimi društvi.

Župan Ivančne Gorice se je ob prejemu naziva med drugim zahvalil vsem sodelujočim pri nastanku projekta Hiša kranjske čebele v Višnji Gori. "Želim in upam, da bomo v naši občini še naprej kot čebele zgled marljivosti in sodelovanja. Dobrodošli v občini Ivančna Gorica, v rojstnem kraju kranjske sivke," so ga povzeli na čebelarski zvezi.

Zmagovalce so v petek razglasili prek spleta v okviru Dneva čebelarskega turizma. Drugo mesto je zasedla Občina Ravne na Koroškem, tretje pa Občina Sevnica. Letošnja zmagovalka se je z nazivom čebelam prijazna občina ponašala v letih 2013 in 2018.