duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Novice Sevnica

FOTO: Najnovejše iz Občine Sevnica

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
03.04.2020 13:18

V zadnjih dneh smo priča različnim akcijam po vsej državi, ko tako država, kot lokalne skupnosti, različne organizacije, podjetniki in prostovoljci delujejo povezano s ciljem zagotovitve zaščitnih mask. Tudi Občina Sevnica in Štab civilne zaščite občine Sevnica sta v tem tednu aktivno iskala različne rešitve, s pomočjo katerih bi občankam in občanom omogočila dostop do zaščitnih mask.

Tako je danes Občina Sevnica vsem odprtim prodajalnam na območju občine dostavila pralne maske in vizirje za zaščito obraza, z željo, da so vse prodajalke in prodajalci, ki ostajajo na svojih delovnih mestih in s tem pomagajo pri oskrbi občank in občanov z nujnimi življenjskimi potrebščinami, ustrezno zaščiteni. Z masko zaščitimo sebe, z masko zaščitimo druge. Uporaba zaščitnih mask in rokavic je z uredbo Vlade Republike Slovenije postala obvezna v zaprtih javnih prostorih. Zaščitne maske uporabljajo tudi vsi vključeni v sistem zaščite in reševanja ter vsi, ki so v teh izrednih razmerah delovno aktivni in delajo v zaprtih prostorih.

V Trškem dvorcu je že vse pripravljeno za izdelavo mask za enkratno uporabo..jpg
V Trškem dvorcu je že vse pripravljeno za izdelavo mask za enkratno uporabo
Foto: Občina Sevnica

Občina Sevnica in Štab civilne zaščite občine Sevnica sta prav tako nabavila material za izdelavo 10.000 kosov zaščitnih mask za enkratno uporabo. Maske bodo v naslednjih dneh začeli izdelovati prostovoljci in zaposleni na Občini Sevnica.

Blago za šivanje mask za večkratno uporabo.jpg
Blago za šivanje mask za večkratno uporabo
Foto: Občina Sevnica

Podjetje Inplet Pletiva je Občini Sevnica in Civilni zaščiti doniralo 30 metrov blaga, za šivanje mask za večkratno uporabo. Občina Sevnica vabi vse prostovoljke in prostovoljce, ki bi bili pripravljeni sešiti pralne maske (za sosede, gasilce, pomoč na domu, Center za socialno delo, Rdeči križ…) in jih potem tudi tem osebam oziroma organizacijam v svoji okolici tudi razdeliti, naj se javijo. Za več informacij lahko pokličejo sodelavko Občine Sevnica Matejo Cvetkovič na 041 600 017.

Kmečka tržnica Sevnica odpira svoja vrata
Nakupovanje bo omogočeno v skladu s sprejetimi varnostnimi ukrepi. To pomeni, da je potrebno upoštevati ustrezno varnostno razdaljo in uporabiti zaščitne maske ter rokavice. Tržnica bo odprta od 8. do 12. ure.