duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

andrej sisko stajerska varda bobo2 Svet24.si

Šiškova varda nadlegovala lastnika kampa

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

Novice

Izjemna priložnost za mlade

Piše: Občina Trebnje

Čas objave:
19.02.2018 12:46

Občina Trebnje, nosilka certifikata Mladim prijazna občina, vabi vse mlade, ki želijo preživeti dan z izbrano uspešno osebo iz različnih sfer življenja, na primer z županom, direktorjem podjetja, športnikom, umetnikom ali celo evropsko komisarko, da se prijavijo k sodelovanju v projektu Sejanje optimizma. V prijavi naj povedo, s kom bi radi preživeli dan in zakaj, Občina Trebnje pa bo enkrat mesečno omogočila enemu od prijavljenih takšno srečanje.

Namen projekta je predvsem, da mladi spoznajo, kakšni so drugi poklici, vidijo prakso v svetu, način dela, kar jim bo pomagalo, da se odločijo, kaj želijo postati in kako želijo delovati. Župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic je poudaril: »Naš cilj je povezati mladino z uspešnimi posamezniki, da preživijo en dan z njimi in jim pomagajo na poti ustvarjalnosti, na poti iskanja. To ni spodbujanje bega možganov, ampak priložnost za mlade. Želimo jih opogumiti, da razmišljajo bolj široko in drzno, saj se nam kot državljanom Evrope odpira širši, 500-milijonski trg, ki ponuja osupljive možnosti. To naj bo ena od vzpodbud, ne le v Občini Trebnje, ampak tudi širše. Upam, da bomo sprožili val optimizma po vsej Sloveniji.«

S projektom Sejanje optimizma želi Občina Trebnje spodbuditi tudi mlade iz vseh drugih občin in jim pokazati več možnosti za lažjo izbiro kreiranja svoje prihodnosti. Vabljeni so mladi med 15. in 29. letom iz vse Slovenije. Enemu na mesec bodo omogočili srečanje, prijave s kratko obrazložitvijo svoje izbire pa sprejemajo na e-naslov info@trebnje.si.

Občina Trebnje je ponosna, da projekt Sejanje optimizma pelje v okviru dveh evropskih projektov, Europe goes local in S.P.A.C.E. ali Street participation for active citizenship in Europe. Cilj je vzpostavitev več možnosti za mlade in za izražanje mnenja prebivalcev o lokalnih, pa tudi državnih in evropskih temah.