Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Semič

Izmenjava sadik na Štefanovem trgu

Piše: Občina Semič

Čas objave:
08.05.2021 10:08

Staro izročilo pravi, da je s saditvijo nekaterih sadik na prosto dobro počakati, da minejo ledeni možje in Zofka, da se zemlja dovolj ogreje, kar še posebej velja za paradižnik in papriko.

Zato ni potrebno hiteti s saditvijo na prosto. Dobro pa je, da imate pripravljen načrt zasaditve vašega vrta, na podlagi katerega lahko ocenite, koliko svojih sadik boste potrebovali za zasaditev na svoj vrt.

Preostale sadike boste lahko zamenjali na izmenjevalnici sadik, na katero vas vabita Društvo za biološko - dinamično gospodarjenje Lan Bela krajina in Občina Semič, in sicer jutri, 9. maja,  od 9. do 12. ure pred občinsko stavbo na Štefanovem trgu 9 v Semiču.



Na izmenjevalnici sadik bodo sodelovali tudi učenci 9. razredov Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič. Ponudili bodo sadike paradižnika, buč, čilija, paprike in drugih, ki so jih pridelali v šoli in doma. Za vas so pripravili tudi sadike prave sivke, pridelane iz ekoloških semen, ki imajo mnogo boljše eterično olje od hibridov sivk, ki se razmnožujejo s potaknjenci.

Učenci bodo za sadike zbirali prostovoljne prispevke, ki jih bodo namenili delnemu kritju stroškov za končni izlet. Na izmenjevalnico sadik ste vabljeni prav vsi, tudi tisti, ki svojih sadik nimate. Izmenjevalnica sadik bo izvedena ob upoštevanju priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom.