Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Trebnje

Izposoja koles na štirih lokacijah v Trebnjem

Piše: Občina Trebnje

Čas objave:
08.09.2021 11:19

Občina Trebnje skladno s sprejeto Celostno prometno strategijo občine Trebnje stremi k vzpostavitvi trajnostnega prometnega sistema, ki bo izboljšal prometno varnost, zmanjšal onesnaževanje in povečal učinkovitost javnega potniškega prometa. Celostno urejen promet prinaša izboljšanje kakovosti bivanja in zdravja prebivalcev in boljše možnosti občine za uspešen razvoj.

Eden izmed projektov, ki prispevajo k uresničevanju tega cilja, je tudi projekt v izvajanju, ki nosi naslov Kolesarska veriga na podeželju. Kolesarska veriga na podeželju je projekt sodelovanja dvanajstih slovenskih Lokalnih akcijskih skupin, ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. Partner projekta na območju LAS Suhe krajine, Temenice in Krke je Občina Trebnje. V sklopu projekta bodo tako vzpostavili štiri postaje za izposojo koles in sicer bodo na vsaki postaji 4 električna in 2 navadni kolesi.

Kolesarska veriga na podeželju
Lokacije postaj izposoje koles
Občina Trebnje

Če bo šlo vse po načrtih, si bo mogoče kolesa izposoditi že konec oktobra in sicer ob stavbi občine, ob lokalni cesti v Štefanu v bližini Gostilne Mišič, ob nogometnem igrišču na Cvibljah ter ob Podružnični šoli Dolenja Nemška vas. Za uporabo kolesa bo potrebna enostavna registracija uporabnika na lokaciji izposoje koles ali info točki, izposoja pa se bo izvedla preko aplikacije.