strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

drekci Svet24.si

Poglejte ta ostuden prizor v središču Ljubljane

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

katja-in-katka-bogataj Njena.si

Katja in Katka Bogataj: Najin otrok bo imel dve ...

olimpija dragons 3 Ekipa24.si

Drama na predstavitvi Riere! Dragonsi so ...

Novice Novo mesto

Izredna seja zaradi Podbreznika

Piše: Dolenjski list, M.M.

Čas objave:
25.10.2019 12:16

Novomeški župan Gregor Macedoni je včeraj zaradi zemljišč v Podbrezniku sklical izredno sejo občinskega sveta. Gre za zemljišča podjetja IMOS v stečaju, ki so bila naprodaj, zanje pa ima občina predkupno pravico. Novi lastnik zemljišč bi imel na drugi strani pravico uveljavljati terjatve do občine v višini 850.000 evrov, zato se je občina skupaj s še nekaterimi zasebniki, ki večinoma tam že imajo svoje prostore, kot so Enigma – kreativne rešitve, Sorex marketing, Keragrad podjetje za gradbeništvo Novo mesto in Mikrografija, odločila za skupen nakup.

S tem načrtom je občinski svet na zadnji redni seji v začetku tega meseca tudi soglašal, a je DUTB občino obvestila, da lahko zgolj ona uveljavlja predkupno pravico oz. mora zemljišča kupiti sama, plačilo varščine pa se izteče danes oz. jutri. Zaradi tega so na občinski upravi pripravili nov predlog (samostojnega) nakupa, zaradi velikosti posla v višini slabih 2,4 milijona evrov pa je moral z njim soglašati tudi občinski svet.

To se je včeraj tudi zgodilo, od 21 prisotnih občinskih svetnikov je bil proti le Alojz Kobe (GAS), ki je poslu nasprotoval že na redni seji z besedami, da »rešujejo nasedle tajkunske projekte«.

»V našem interesu je, da se to območje komunalno uredi in opremi, da zagotovimo pogoje za gradnjo stanovanjskih objektov in razvoj podjetništva, saj vemo, da je povpraševanje po stanovanjih večje od trenutne ponudbe,« je odločitev o nakupu še po prvem scenariju zagovarjal župan Gregor Macedoni.