mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Iztočil in odtujil okoli 150 litrov goriva

Piše: R.K.

Čas objave:
07.07.2022 10:24

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 235 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Na območju Brežic so zaščitili žrtve nasilja v družini in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume
kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Voznik pod vplivom alkohola zbil kolesarko

Nekaj po 18.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Orešjem nad Sevnico in Planino, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zbil kolesarko. Policisti PP Sevnica so opravili ogled in ugotovili, da je 67-letni voznik osebnega avtomobila med prehitevanjem trčil v zadnje kolo
67-letne kolesarke, ki je padla in se lažje poškodovala. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, okoliščine nesreče pa še preiskujejo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 6. 7. je na dvorišču stanovanjske hiše v Budganji vasi nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz prtljažnika odtujil pet ribiških palic in kovček s priborom. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 3000 evrov. Prav tako v Budganji vasi je neznanec iz odklenjene garaže odtujil motorno žago in akumulatorski vrtalnik.



V Radni vasi na območju PP Trebnje je med 5. 7. in 6. 7. neznanec iz delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 150 litrov goriva. S strehe stanovanjske hiše v Dobruški vasi je med 3. 7. in 6. 7. nekdo
odtujil bakrene žlebove in lastnika oškodoval za 200 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Kršiteljici zasegli zvočnik

V noči na 7. 7. smo bili obveščeni o motečem predvajanju glasne glasbe v naselju Brezje. Policisti so 20-letno kršiteljico opozorili na posledice nadaljevanja s kršitvijo, vendar opozorila ni upoštevala, zato so ji ob ponovnem prihodu zvočnik zasegli in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Podvinja (PP Brežice) izsledili in prijeli dva državljana Kitajske. Policijski postopki s tujcema, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, še niso zaključeni.