jasmina kandorfer Dobra karma

"Ljudi testiramo in uporabljamo intuicijo," je ...

Igor Kojić, Severina Svet24.si

Severina s tem zaprla usta dvomljivcem

20191025_150340 Reporter.si

Primer iz Celja: Kako ravnati, da v domu ...

koronavirus, slovenija Svet24.si

V torek 39 na novo okuženih, umrli sta dve osebi

sircelj Necenzurirano

Največje "luknje" v megu zakonu

4 Igor Jelen Iggy - foto osebni album Odkrito.si

»Zadnje tri tedne ni bilo nikakršnih opozoril«

delovna-akcija, družina-ržen Njena.si

Luksuz in revščina: So Rženovi pretentali POP TV?

Novice Gradac

Izvirna gasilska budnica

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.05.2013 10:25

Gasilcem PGD Gradac očitno ne zmanjka idej. Zgodaj zjutraj so svoje krajane dvignili na noge z gasilskim vozilom in ozvočenjem. S tem so počastili delavski praznik in se hkrati zahvalili krajanom za pomoč in podporo.

Kot so zapisali gasilci, je ogenj v Gradacu zagorel en dan pred tem, kot bi moral in, ker nimajo svoje godbe, so svoje krajane na noge dvignili kar z gasilskim vozilom in ozvočenjem iz vozila. Da je bilo bujenje še bolj očitno, so nekaj budnic posneli in z njimi s počasno vožnjo z gasilskim vozilom budili krajane.

Izza zaves je sicer pokukalo veliko zadovoljnih in veselih obrazov, nekaj krajanov pa je ponudilo tudi "takratkega, "med njimi je bil prav gotovo kdo tudi jezen, češ kaj me budite, ko pa sem komaj legel v posteljo.

Tudi med gasilci so bili takšni, ki so se postelje komajda dotaknili, vendar so ob 5. uri zjutraj že pripravljali vozilo za jutranjo budnico. S to gesto so se zahvalili krajanom in počastili delavski praznik.

Kot pravijo, bodo prihodnje leto budnico ponovili, obljubljajo pa tudi, da bodo dodali še kakšno novost za osvežitev in krepitev telesa in duha v takšni ali drugačni obliki.

Vsem delovnim ljudem ter ostalim občanom čestitajo praznik dela, zahvaljujejo pa se za vso izkazano pomoč ter jih pozdravljajo z gasilskim pozdravom NA POMOČ.