Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Ribnica

Izziv in ekspresija v človeku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2012 21:53

V Rokodelskem centru v Ribnici sta župan Jože Levstek ter akademski slikar in grafik Todorče Atanasov iz Ljubljane odprla razstavo odraslih likovnikov z naslovom Izraz in ekspresija v človeku.

Petnajst del desetih avtorjev sodijo v okvir sedme območne razstave na izbrano temo, ki sta jo po prijavi na razpisu Sklada za kulturne dejavnosti organizirali območni izpostavi tega sklada iz Kočevja in Ribnice. Kot sta delala vodji območnih skladov Alenka Pahulje in Matevž Novak, avtorji prihajajo iz okolja v katerem je slikarsko izražanje v vzponu, seveda preko Likovno izobraževalnega centra, skupni nastop na tej razstavi pa še poglablja primere dobrega sodelovanja med občinami.
Sicer so izbrani slikarji na zadano temo ustvarjali od pomladi, v svoji delih, ker je opazen odmik od všečena izražanja, pa so izpostavili posamezne specifična značilnosti človeka, prikazali njegovo vpetost v čustveno ali duševno stanje in karakterene poteze, ujeli hipni moment konkretnega doživetja in raziskali globine in lastnosti posameznika, kot se kažejo navzven.
Todorče Atanasov je dejal, da bo zagotovo nekaj del izbral in jih uvrstil na območno razstavo prihodnji mesec v Trbovljah.

Matevž Novak o sodelovanju


Alenka Pahulje o razstavi