Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

kaja casar mm Ekipa24.si

Bi jo prepoznali?! Vroča slovenska nogometna ...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

Novice Ribnica

Izziv in ekspresija v človeku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2012 21:53

V Rokodelskem centru v Ribnici sta župan Jože Levstek ter akademski slikar in grafik Todorče Atanasov iz Ljubljane odprla razstavo odraslih likovnikov z naslovom Izraz in ekspresija v človeku.

Petnajst del desetih avtorjev sodijo v okvir sedme območne razstave na izbrano temo, ki sta jo po prijavi na razpisu Sklada za kulturne dejavnosti organizirali območni izpostavi tega sklada iz Kočevja in Ribnice. Kot sta delala vodji območnih skladov Alenka Pahulje in Matevž Novak, avtorji prihajajo iz okolja v katerem je slikarsko izražanje v vzponu, seveda preko Likovno izobraževalnega centra, skupni nastop na tej razstavi pa še poglablja primere dobrega sodelovanja med občinami.
Sicer so izbrani slikarji na zadano temo ustvarjali od pomladi, v svoji delih, ker je opazen odmik od všečena izražanja, pa so izpostavili posamezne specifična značilnosti človeka, prikazali njegovo vpetost v čustveno ali duševno stanje in karakterene poteze, ujeli hipni moment konkretnega doživetja in raziskali globine in lastnosti posameznika, kot se kažejo navzven.
Todorče Atanasov je dejal, da bo zagotovo nekaj del izbral in jih uvrstil na območno razstavo prihodnji mesec v Trbovljah.

Matevž Novak o sodelovanju


Alenka Pahulje o razstavi