srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

nataša-fidler Svet24.si

Nataša Fidler Mis: Ljudje morajo imeti možnost ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Robert Golob Reporter.si

Če po krivem Golobu kdo podtika balkanske posle, ...

skoki Ekipa24.si

Bravo, mladeniči!!! Slovenski skakalci odlični ...

Zelenski se bo vključil v festival v soboto, 11. februarja Odkrito.si

Ker Sanremo ostaja Sanremo ... Ali pač?

nika križnar Ekipa24.si

Jasno je, kaj se dogaja z Niko Križnar: Najbolj ...

Novice

Javna razprava o združevanju naselij v mestni občini Krško

Piše: R.K.

Čas objave:
26.10.2022 08:53

Na Mestni občini Krško je potekala javna razprava o določitvi območja naselja Krško in imenovanja novih ulic v mestni občini Krško. Predlog je, da se naselja Krško, Leskovec pri Krškem, Kremen, Trška gora, Žadovinek, Loke in Veniše združi v eno naselje ter na ta način dvigne učinkovitost organizacije prostora in načrtovanih dejavnosti, prometa, šolstva, zdravstva. Svoje predloge in mnenja lahko do 23. december 2022 podate na spodaj objavljenih naslovih.

Predmet javne razprave je bil postopek združevanja naselij Krško, Leskovec pri Krškem, Kremen, Trška gora, Žadovinek, Loke in Veniše v eno naselje. Na območju združitve se predvideva vzpostavitev uličnega sistema, ki bo sledil že vzpostavljenem sistemu ulic z njegovo nadgradnjo. Iz vidika statistične obdelave ter iz vidika Registra prostorskih enot pa bodo navedena naselja združena v eno celovito naselje. Prav tako se predvideva ohranitev poštnih okolišev ter območij krajevnih skupnosti v izvirnem območju. Spreminjanje območij in imen naselij lahko poleg nekaterih navedenih prednosti sproža tudi nekatere druge posledice, kot je spreminjanje naslova prebivališča in s tem dodatne stroške za osebe, ki so v območju spremembe. Mestna občina bo z odlokom, opredelila obseg stroškov, ki bodo poravnani iz občinskega proračuna zaradi izvedbe omenjenega postopka združevanja naselij.

Skladno z zakonodajo je Mestna občina Krško postopek začela že decembra 2020, ko je naslovila vlogo za združevanje naselij na pristojno geodetsko upravo. Po začetnih usklajevanjih, je postopek trenutno v fazi zbiranja predlogov s strani krajevnih skupnosti in občanov. Stališča bodo po zaključku zbiranja javno objavljena, občinska uprava pa bo na podlagi slednjih zaprosila GURS za mnenje in pripravila osnutek odloka, ki ga bo kasneje predlagala v sprejem mestnemu svetu.

Svoje predloge in mnenja lahko podate do 23. decembra 2022 na elektronski naslov: obcina.krsko@krsko.si ali naslov: Mestna občina Krško, Cesta krških žrtev 14, 8270 Krško, s pripisom »Združevanje naselij«.