reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Javni razpis za dodelitev pomoči poslovnim subjektom

Piše: R.K.

Čas objave:
01.07.2022 09:37

Občina Kočevje objavlja Javni razpis za dodelitev pomoči poslovnim subjektom, ki so v letu 2022 utrpeli poslovno škodo zaradi projekta urejanja kolesarskih povezav v občini Kočevje (na območju TZO in Trga Svetega Jerneja).

Namen ukrepa je blaženje poslovne škode, ki je zaradi izvajanja projekta urejanja kolesarskih povezav v občini Kočevje, na območju Trga zbora odposlancev in Trga Svetega Jerneja v Kočevju, v obdobju od 7. 3. 2022 do 14. 6.2022 nastala lastnikom in najemnikom poslovnih prostorov, ki opravljajo gospodarsko dejavnost na neposrednem območju izvajanja projekta urejanja javne infrastrukture in jim je bilo v času trajanja projekta urejanja onemogočeno ali oteženo poslovanje.
Do pomoči so upravičeni poslovni subjekti, ki lahko dokažejo upad prometa od prodaje, ki je enak ali višji od 20%. Skupna višina rapisanih sredstev je 30.000 €, posamezni upravičenec lahko prejme pomoč do višine največ 3.000 €. Višina dodeljene pomoči posameznemu upravičencu se določi glede na čas trajanja izvajanja projekta ureditve javne infrastrukture na območju poslovnega prostora upravičenca, glede na odstotek upada prometa, velikost poslovnega prostora in števila zaposlenih na dan 1. 6. 2022.

Rok za oddajo vlog je do 22. 7. 2022