Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Javno posvetovanje o Trajnostni urbani strategiji novomeške občine

Piše: Radio Krka/MO NM

Čas objave:
23.06.2015 17:48

Mestna občina Novo mesto pripravlja Trajnostno urbano strategijo MONM (TUS). Ker pa je za oblikovanje učinkovite strategije ključnega pomena širše razumevanje razvojnih prioritet Novega mesta, je k sooblikovanju dokumenta vabljena zainteresirana javnost. Zato bo v četrtek, 2. julija ob 16.uri v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu izvedeno javno posvetovanje.

(Foto: visitnovomesto.si)
Pravila za črpanje sredstev Uredbe o Evropskega sklada za regionalni razvoj namreč določajo, da se trajnostni urbani razvoj upravičenega urbanega območja lahko financira le na podlagi sprejete TUS. Kljub temu, da ima občina sprejeto strategijo prostorskega razvoja in da pripravlja celovito strategijo razvoja, je za črpanje sredstev evropskega sklada, do katerih je sicer upravičeno urbano območje Novo mesto, potrebno pripraviti in sprejeti TUS za območje mesta.

Projekti, ki jih bodo za financiranje iz evropskih sredstev lahko izbrali sami morajo izhajati iz TUS. Izkazovati morajo celovitost, kar pomeni, da morajo v TUS identificirane probleme obravnavati na povezan način. Mestna občina je pristojna za pripravo in sprejem TUS ter izbor projektov (na podlagi TUS). TUS bo potrdilo ministrstvo pristojno za urbani razvoj in organ upravljanja.

Na posvetovanju bodo predstavljena Izhodišča za pripravo TUS z osnutkom gradiva o katerem bo tekla razprava. Hkrati je tudi na tem mestu javnost povabljena k aktivnemu sooblikovanju predlogov, ki bodo vključeni v dokument. S tem namenom spodaj objavljamo izhodiščni dokument TUS za razpravo. Več informacij je o novem ukrepu urbanega razvoja v obdobju finančne perspektive do leta 2020 dostopnih na spletnem naslovu http://www.mop.gov.si/si/delovna_podrocja/urbani_razvoj/, več informacij o pripravi Trajnostne urbane strategije MONM pa lahko pridobite tudi na Mestni občini Novo mesto, Urad za prostor, kontaktna oseba Izidor Jerala, e-pošta: izidor.jerala@novomesto.si.

Zaradi učinkovitejše organizacije in izvedbe javnega posvetovanja MO Novo mesto poziva, da udeležbo na javnem posvetu najkasneje do 1.7.2015 potrdite na e-poštni naslov mestna.obcina@novomesto.si.