atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Jazz(inty) v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.08.2015 09:14

Glasbena delavnica in festival Jazzinty, ki v centru Novega mesta poteka od ponedeljka do sobote 22. avgusta, predstavlja največji mednarodni festival v JV regiji in osrednje neformalno izobraževalno središče na področju jazz glasbe v srednji Evropi.

Delavnice se vsako leto udeleži do 80 udeležencev, ki prihajajo iz praktično vseh evropskih držav, iz ZDA in celo Indonezije, Koreje ter Afrike. Delavnica je namenjena naprednejšim glasbenikom in poteka na akademskem nivoju. Delo na delavnici vključuje individualne ure z mentorji, teoretična predavanja,mojstrske tečaje in praktične vaje oz glasbene nastope.

Delavnico spremlja tudi jazz festival, ki v popoldanskih in večernih urah napolni novomeški Glavni trg ter zaspanemu mestu prinaša metropolitansko vzdušje in kreativno energijo. Letošnji Jazzinty bodo zaznamovali popoldanski seassion, koncerti mladih slovenskih in mednarodnih zasedb, finalni koncert natečaja za najboljšo slovensko jazz kompozicijoJ azzon LIVE, atraktivni večerni jam sessioni in zaključni koncert mentorjev in udeležencev delavnice.


Letošnji festivalski program  bodo dopolnili s posebnim koncertom, ki bo simbolno obeležil 650. obletnico Novega mesta. Ta se bo zgodil danes ob 20:30 na Glavnem trgu z naslovom Igor Lumpert: Na svoji zemlji.