rupnik profimedia-0675959565 Svet24.si

Po razkritju, da je zlorabljal nune, Slovenci ...

planicaziga Svet24.si

11-letni Žiga iz Renč ustvaril pokal za ...

15421X8933 Necenzurirano

Kdo v Ljubljani kupuje luksuzna stanovanja brez ...

gradnja veterinarske fakultete-pl Reporter.si

Se Janković požvižga na muke Ljubljančanov? ...

228-4-sesko-oblak mm Ekipa24.si

Jasno sporočilo Oblaka Vipotniku: Kako naj nas ...

Večina poslušalcev Central Cee-ja pozna po hitu Doja Odkrito.si

V Ljubljano prihaja svetovni reperski fenomen

nagelsmann Ekipa24.si

Bomba iz Bayerna! Bavarski velikan zamenjal ...

Novice

Jesenska Zelemenjava v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
17.10.2022 12:44

OZRK Novo mesto je v soboto na Glavnem trgu organiziralo dobrodelno akcijo Zelemenjava – jesen 2022 z namenom, da se izmenjavajo presežki sezonske zelenjave in ozimnice.

Prva Zelemenjava je bila v Novem mestu leta 2013, od takrat jo na novomeškem Rdečem križu pripravljajo vsako leto spomladi in jeseni. Akcija se je skozi leta dobro prijela, ljudi, ki karkoli prenesejo in si izmenjajo, pa je čedalje več. Z Zelemenjavo na Rdečem križu poudarjajo vrednote ekologije, samooskrbe in zdravega načina življenja.

ozrks-nm, zelemenjava
Zelemenjava – jesen 2022
OZRKS NM

Hrana je čedalje bolj draga, zelenjava in sadje pa sta najbolj zdrava hranila. Tudi letos so jim pridelke in sadike cvetlic donirale kmetija Pleško, Vrtni center Novo mesto, Cvetličarna Colarič Peter, Miklavčič, Kartuzija Pleterje, Kmetija Medle, Kmetijska trgovina Trbanc in Cvetličarna Colarič Simona. Skupaj so pridobili kar 150 kg različne zelenjave in sadja in na koncu ni ostalo skoraj nič. Marsikdo je oddal samo dobrodelni prispevek v skrinjico in vzel pridelke. K dobrodelni akciji so se pridružili tudi tržnica Novo mesto in DNŠ Novo mesto, ki sta s tekmovanjem v kuhanju golaža in pokušini zbirala sredstva v skrinjico RK. Z zbranimi sredstvi bo novomeški Rdeči križ pokril stroške položnic za pomoč socialno šibkim posameznikom in družinam.

ozrks-nm, zelemenjava
Zelemenjava – jesen 2022
OZRKS NM

Ker je 16. oktober tudi Svetovni dan oživljanja, so v soboto dijaki ŠC NM Srednje zdravstvene in farmacevtske šole ter člani ekipe prve pomoči RK prikazovali in učili zainteresirane temeljne postopke oživljanja in uporabo AED.