gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Šentjernej

Jože Simončič si želi več sodelovanja in povezovanja

Piše: Volilni štab županskega kandidata Jožeta Simončiča

Čas objave:
07.02.2020 10:42

Na nadomestnih županskih volitvah, ki bodo v občini Šentjernej 8. marca, se bo za županski mandat potegoval tudi Jože Simončič. Njegov slogan je: ZNAMO – ZMOREMO – SKUPAJ, saj ve, da lahko z znanjem in izkušnjami ter močno podporo občinskega sveta uresničimo prave in nujno potrebne razvojne projekte za napredek občine in boljšo kakovost bivanja občanov. Jože Simončič se zaveda pomena dobrega poznavanja delovanja občine.

Iz izkušenj kot dolgoletni občinski svetnik ter tudi sicer kot aktiven občan ve, da se politike ne zgradi čez noč, še manj se gradi uspešno politiko brez povezovanja in podpore. Prav zato mu veliko pomeni, da kandidira kot neodvisni županski kandidat z močno podporo volivk in volivcev ter z večinsko podporo občinskih svetnikov. S tem volivcem ponuja garancijo, da bo svoj razvojni program lahko tudi uresničil. Je namreč kandidat nestrankarske Liste za celostni razvoj in kandidira s podporo treh list: Liste za šentjernejsko dolino, Liste mladih za aktiven Šentjernej in Liste skupaj za prihodnost. Vse štiri liste skupaj imajo v občinskem svetu 10 svetnikov, kar predstavlja večino in možnost za dobro delo in izvedbo projektov, ki so nujno potrebni za dvig kakovosti bivanja in razvoj občine.

Jože Simončič se zaveda, da Občina Šentjernej čim prej potrebuje hitre in učinkovite razvojne poteze, prav zato bo njegovo delo usmerjeno k bolj intenzivnemu sodelovanju z občinskim svetom, krajani in društvi. Prednostno pa si v primeru izvolitve želi do leta 2022 izvesti naslednje razvojne naloge:
• odkup koncesije za čiščenje odpadnih voda in razvoj infrastrukture v vaseh izven Šentjerneja;
• razvoj modela izvajanja celostne oskrbe starejših z domom za starejše;
• vlaganje v športno infrastrukturo;
• izgradnja mostu v Mršeči vasi;


• razvoj turizma ter kmetijstva in spodbujanje potrošnje lokalno pridelane hrane;
• dokončanje projektov, ki so v teku (rekonstrukcija križišča v Dolenjem Maharovcu, izgradnja vodovoda in plinovoda na odseku Drama – Šentjernej, …).
Svojo volilno kampanjo bo, kot pove že sam slogan, gradil na ljudeh, povezovanju in odprtosti. Večino časa bo namenil neposrednim stikom z občani, v štabu pa pripravljajo organizacijo foruma za razvoj Občine Šentjernej, kjer bo tudi dovolj možnosti za razvojni dialog na najvišji strokovni ravni. Njegov končni cilj ni volilna zmaga, pač pa uresničitev razvojnega programa, ki bo zagotovo prinesel pozitivne spremembe za vse občanke in občane.
Neodvisni kandidat za župana Jože Simončič: »Poznam ustroj in način delovanja državnih inštitucij, širšega javnega sektorja in občin, njihove pristojnosti in način financiranja. Imam izkušnje s pripravo in vodenjem projektov, načinom pridobivanja finančnih sredstev iz domačih in EU virov. Že več mandatov sem občinski svetnik, kjer sem deloval predvsem na področju okolja, infrastrukture ter kmetijstva. V naši občini živimo srčni, odprti in iskreni ljudje. Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi, idejami in sodelovanjem uspelo urediti občino, v kateri bomo radi in kakovostno živeli občani vseh generacij, ki bo zanimiva za turiste in ki bo s trajnostno naravnanostjo imela posluh za prihodnje rodove.«

O Jožetu Simončiču:
Jože, ki bo letos dopolnil 52 let, je poročen in oče treh mladostnikov, živi v vasi Cerov Log, v občini Šentjernej. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani inženir agronomije in je že 12 let direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto, ki deluje na območju 19-ih občin, s katerimi zavod dobro sodeluje. Pred tem je delal na področju priprave investicijskih načrtov, pridobivanja sredstev za investicije ter na področju davčnih evidenc v kmetijstvu. Izkušnje ima tudi z urejanjem prostora, varstvom narave in razvojem turizma. Jože Simončič je po naravi optimist, ki tudi v drugih ljudeh išče dobre stvari. Verjame v vrednote, kot so poštenost, odgovornost, pravičnost, delo, solidarnost, enakopravnost in spoštovanje vsakega, ne glede na njegov položaj in prepričanje. Njegova vsakodnevna spremljevalka je glasba, saj se že velik del svojega življenja udejstvuje v kulturi, predvsem v vokalni glasbi. Še posebej rad ima slovensko pesem, saj tudi preko te lahko izraža ljubezen do slovenskega jezika in slovenske zemlje. Je tudi vinogradnik in ocenjevalec vin.