duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Novice Šentrupert

FOTO: Jubilej prvega častnega občana Občine Šentrupert

Piše: Občina Šentrupert

Čas objave:
02.03.2018 12:44

Prvi častni občan Občine Šentrupert Jože Frelih je v sredo dopolnil 90 let. Ob tej priložnosti mu je občina skupaj z nekaterimi društvi pripravila poseben sprejem.

Jože Frelih je bil vse življenje povezan z delom za rodni Šentrupert in dolino. Kot tehnični vodja v Dani na Mirni skrbel za napredek širšega okolja, potem pa se je kot samostojni podjetnik posvetil novi dejavnosti - predelavi plastičnih mas. Bil je pobudnik in soustanovitelj Društva vinogradnikov Dolenjske (predhodnik Zveze društev vinogradniov Dolenjske) in bil dva mandata predsednik, prav tako je bil soustanovitelj Društva vinogradnikov Šentrupert, ki mu je tudi predsedoval. Za svojevrstno promocijo Šentruperta je poskrbel, ko je cviček odel v darilno embalažo, in bil prvi, ki je iz dolenjskih vin naredil penine. V življenje Šentruperta se je zapisal kot dolgoletni predsednik sveta Krajevne skupnosti Šentrupert, ki je poskrbel za napredek na področju izgradnje telefonije, vodovoda in cest.

»Jože Frelih je človek odprtega duha, izjemne širine in jasnega pogleda. S svojim ugledom je bil vseskozi vzor in mentor. Bil je med prvimi, ki je spodbujal ponovno ustanovitev občine Šentrupert, saj se je zavedal, da bomo združeni v samostojni občini lažje uresničili naše želje, načtre in poskrbeli za razvoj našega kraja. Vesel sem, da sem mu ob tako visokem jubileju lahko segel v roke in se veselim novih priložnosti za srečanja in konstruktivno razpravo,« je o slavljencu povedal župan Občine Šentrupert Rupert Gole, ki mu je včeraj izročil posebno plaketo s podpisi vseh, ki so mu prišli čestitat ob 90. rojstnem dnevu. 

Za slavljenca je bil dogodek presenečenje. Jože Frelih pravi, da je 90 let veliko, da pa še ni vse, da je najbolj ponosen na sina Franceta, na družino in na Šentrupert.

Slavljencu sta dobre želje in misli pred zbranimi prinesla še predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Miran Jurak in predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa Šentrupert Ruža Brcar, dogodek, ki ga je povezovala Petra Krnc Laznik, pa so s pesmijo obogatili Moški pevski zbor vinogradnikov Šentrupert, Vaški pevci KUD Mavrica Šentrupert in Ženski pevski zbor Šentrupert.