reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Ljubljana

Julijsko neurje povzročilo za okoli 14 milijonov evrov škode

Piše: STA

Čas objave:
09.12.2021 17:07

Neurja s poplavami so 18. julija na območju Dolenjske, Koroške, vzhodnoštajerske in zahodnoštajerske regije povzročila za 14,04 milijona evrov škode, kaže končna ocena državne komisija za ocenjevanje škode po naravnih in drugih nesrečah, ki jo je danes potrdila vlada. Ministrstvom je vlada naložila, da pripravijo programe odprave posledic škode.

Od skupnega zneska neposredne škode znaša škoda na kmetijskih zemljiščih slabih 59.500 evrov, delna škoda na stavbah okoli 166.500 evrov, škoda na gradbeno-inženirskih objektih 2,71 milijona evrov, škoda na vodotokih 8,72 milijona evrov, škoda na gozdnih cestah 1,36 milijona evrov, škoda na državnih cestah 1,02 milijona evrov ter škoda v gospodarstvu 350 evrov.

Ocenjena neposredna škoda na kmetijskih zemljiščih, stavbah, gradbeno-inženirskih objektih, gozdnih cestah, državnih cestah in vodotokih presega 0,3 promila načrtovanih prihodkov državnega proračuna za leto 2021, so pojasnili na vladnem uradu za komuniciranje.

Državna komisija za ocenjevanje škode ob naravnih nesrečah je potrdila tudi stroške ocenjevanja škode zaradi posledic neurij s poplavami 18. julija, ki so jo opravile občinske komisije in uprava za zaščito in reševanje, v skupni višini nekaj več kot 2000 evrov. Te bodo pokrili iz proračunske rezerve.