janez janša Svet24.si

Janša naredil analizo in napovedal prihodnost

frida Svet24.si

Groza v Slovenj Gradcu: "Mucko je ustrelil in ...

matej tonin, janez janša Necenzurirano

Od Kučanovega sina do "najboljše vlade"

predsedniske volitve pirc musar logar pl Reporter.si

To je najverjetnejši scenarij za Anžeta Logarja:...

real madrid logo Ekipa24.si

Počivaj v miru ... Real zavit v črno, umrl ...

Fizično sem kar pripravljen na koncerte, ki prihajajo Odkrito.si

Žan Serčič: »To je občutek, ki te zasvoji!«

ceferin Ekipa24.si

Aleksander Čeferin spet udaril z vso silo: Kdo so...

Novice Ljubljana

Julijsko neurje povzročilo za okoli 14 milijonov evrov škode

Piše: STA

Čas objave:
09.12.2021 17:07

Neurja s poplavami so 18. julija na območju Dolenjske, Koroške, vzhodnoštajerske in zahodnoštajerske regije povzročila za 14,04 milijona evrov škode, kaže končna ocena državne komisija za ocenjevanje škode po naravnih in drugih nesrečah, ki jo je danes potrdila vlada. Ministrstvom je vlada naložila, da pripravijo programe odprave posledic škode.

Od skupnega zneska neposredne škode znaša škoda na kmetijskih zemljiščih slabih 59.500 evrov, delna škoda na stavbah okoli 166.500 evrov, škoda na gradbeno-inženirskih objektih 2,71 milijona evrov, škoda na vodotokih 8,72 milijona evrov, škoda na gozdnih cestah 1,36 milijona evrov, škoda na državnih cestah 1,02 milijona evrov ter škoda v gospodarstvu 350 evrov.

Ocenjena neposredna škoda na kmetijskih zemljiščih, stavbah, gradbeno-inženirskih objektih, gozdnih cestah, državnih cestah in vodotokih presega 0,3 promila načrtovanih prihodkov državnega proračuna za leto 2021, so pojasnili na vladnem uradu za komuniciranje.

Državna komisija za ocenjevanje škode ob naravnih nesrečah je potrdila tudi stroške ocenjevanja škode zaradi posledic neurij s poplavami 18. julija, ki so jo opravile občinske komisije in uprava za zaščito in reševanje, v skupni višini nekaj več kot 2000 evrov. Te bodo pokrili iz proračunske rezerve.