Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

FOTO: Danes do 30 stopinj, jutri le še do dobrih 10

Piše: STA/ARSO

Čas objave:
21.09.2018 09:48

Po indijanskem poletju vremenoslovci za jutri napovedujejo poslabšanje vremena z občutno ohladitvijo. Danes bo pretežno jasno, najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija. V soboto dopoldne se bo dež razširil nad vso Slovenijo, dnevne temperature pa bodo med 10 in 13, ob morju okoli 18 stopinj, so napovedali na agenciji za okolje.

zima, veter dez.jpg
Sobota bo v znamenju padavin in ohladitve
M.K.

Ponoči se bo postopno pooblačilo, zjutraj bo predvsem v severnih in ponekod v zahodnih krajih začelo deževati. Sprva lahko kje tudi zagrmi. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem od 17 do okoli 20 stopinj.

V soboto bo oblačno. Dopoldne se bo dež razširil nad vso Slovenijo. Prehodno bo zapihal severovzhodnik, ob morju pa bo še pihal jugo. Popoldne bo dež od severovzhoda počasi slabel, okoli poldneva bo na Primorskem začela pihati zmerna burja. Hladilo se bo, popoldanske temperature bodo le od 10 do 13, ob morju okoli 18 stopinj.

Jutri dopoldne bodo predvsem na Gorenjskem, severnem Primorskem in deloma v osrednji Sloveniji možni krajevni nalivi, zaradi katerih na agenciji za okolje pričakujejo močnejši porast hudourniških vodotokov.



V noči na nedeljo bo dež povsod ponehal. V nedeljo se bo začelo jasniti, več oblačnosti bo predvsem na severovzhodu. Burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. V ponedeljek zjutraj in dopoldne bo ponekod prehodno deževalo, popoldne pa se bo delno zjasnilo. Zapihal bo severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Že predvidoma v torek bo Slovenijo ob severnih vetrovih prešla naslednja vremenska fronta, za njo bo od severa pritekal še hladnejši zrak, tako da bodo od sredine prihodnjega tedna najvišje dnevne temperature v notranjosti Slovenije le od 10 do 15 stopinj.