Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

K boljšim pogojem pri dojenju v javnosti lahko prispevamo vsi

Piše: R.K.

Čas objave:
22.07.2021 11:06

Mestna občina Novo mesto od letošnjega marca sodeluje v nacionalnem projektu pridobivanja naziva Dojenju prijazno mesto, ki ga UNICEF Slovenija izvaja v sodelovanju z Nacionalnim odborom za spodbujanje dojenja (NOSD) in Ministrstvom za zdravje.

Program je usmerjen v zagotavljanje podpore doječim materam in družinam v lokalnem okolju, zdaj pa so na Mestni občini Novo mesto pripravili anketo o izkušnjah z zdravstvenimi ustanovami v občini glede svetovanja o dojenju, s katero želijo razširiti zavest o izkušnji dojenja.

K sodelovanju pri anketi tako na Mestni občini Novo mesto pozivajo vse, ki bi želeli prispevati k boljšim pogojem doječih mater. Cilj projekta Dojenju prijazno mesto je izboljšati pogostnost dojenja na celotnem področju občine kot naraven, zdrav in običajen način zgodnjega hranjenja otrok. Gre za enega izmed prvih korakov pri pridobivanju naziva, v ta namen pa je bila ustanovljena tudi posebna delovna skupina, v katero so vključeni predstavniki partnerjev projekta iz Splošne bolnišnice Novo mesto, Zdravstvenega doma Novo mesto, Dolenjskih lekarn, Lekarne Novak in Lekarne Mačkovec.

dojenju-prijazno-mesto
Dojenju prijazno mesto
Unicef

Skozi program Dojenju prijazno Novo mesto bodo do konca avgusta 2022 v Mestni občini Novo mesto skupaj s partnerji izvajali aktivnosti predstavitvene, prilagoditvene, izobraževalne ter senzibilizacijske narave in ob sodelovanju s številnimi novomeškimi organizacijami dosegli višjo raven ozaveščenosti nosečnic, staršev ter splošne populacije o pomenu in prednostih dojenja.

Ker je v okviru projekta glavni namen povezovanje z materami in družinami, ter izboljšati stanje na področju dojenja, pozivajo, da občani delijo svoje poglede in predloge o izkušnjah v porodnišnici Splošne bolnišnice Novo mesto in v Zdravstvenem domu ter na sploh o svetovanju glede dojenja. 

Anketo najdete na tej povezavi.